Ξεκίνησαν οι αυξήσεις τιμών του Netflix στην Ευρώπη - Θέμα χρόνου και για την Ελλάδα;

H αρχή έγινε με την Μ. Βρετανία
07 Ιανουαρίου 2021 14:44
Ξεκίνησαν οι αυξήσεις τιμών του Netflix στην Ευρώπη - Θέμα χρόνου και για την Ελλάδα;

Και επίσημα πλέον κάνει πράξη την πρόθεση που είχε γνωστοποιήσει το Netflix τον περασμένο Οκτώβριο περί αύξησης τιμών στα συνδρομητικά πακέτα του στην Ευρώπη, με πρώτη στάση τη Μ. Βρετανία. Εξέδωσε κιόλας ανακοίνωση δικαιολογώντας αυτή την κίνηση στις αυξημένες επενδύσεις που πραγματοποίησε για Original περιεχόμενο σε ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ εντός της χώρας, οι οποίες ξεπέρασαν το $1 δισ. για το 2020:

"Αυτή τη χρονιά ξοδέψαμε πάνω από $1 δισ. στη Μ. Βρετανία σε νέες, τοπικές παραγωγές όπως ταινίες και σειρές, βοηθώντας στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα ο κόσμος θαύμασε τη βρετανική μυθοπλασία όπως τα "The Crown", "Sex Education", "Top Boy" και πολλά ακόμη. Η αλλαγή στην τιμολόγηση αντανακλά τις σημαντικές επενδύσεις που προχωρήσαμε εντός του 2020 για την παραγωγή νέων τηλεοπτικών σόου και ταινιών. Η βασική συνδρομή μας θα παραμείνει στην ίδια τιμή, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε πως όλο και περισσότερος κόσμος θα απολαμβάνει το περιεχόμενό μας."

Ανάμεσα στις παραγωγές που γυρίστηκαν εντός βρετανικού εδάφους ήταν τα The Irregulars, The English Game, Afterlife αλλά και το Bridgerton που έκανε πάταγο στην υπηρεσία. 

Όπως μεταδίδει το Variety, επηρεάζονται τα δύο από τα τρια διαθέσιμα πακέτα -όπως έγινε στις ΗΠΑ προ μηνών. Συγκεκριμένα, το standard πακέτο διαμορφώνεται από τα £8.99 στα £9.99 και το premium από τα £11.99 στα £13.99 μηνιαίως, ενώ το basic πακέτο μένει ως έχει στα £5.99. Οι αυξήσεις αυτές ισχύσουν επίσης σε όλους τους νέους Βρετανούς συνδρομητές από τις 10 Δεκεμβρίου 2020, ενώ από αυτή την εβδομάδα για όλους όσους ήταν ήδη εγγεγραμμένοι. 

Τι συμβαίνει με τις τιμές στην Ελλάδα;

Η ιστορία έχει δείξει, όπως έγινε και το καλοκαίρι του 2019, πως οι αυξήσεις αυτές ακολουθούν μια ντόμινο πορεία και υποθέτουμε πως αργά ή γρήγορα θα αυξηθούν και στην χώρα μας τα δύο συνδρομητικα πακέτα του Netflix. Μένει να δούμε, ωστόσο, πότε θα γίνει αυτό και εάν η αύξηση θα είναι παρόμοια. 

Και το Disney Plus ενόψει της μεγάλης του επέκτασης στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο εντός του 2021 ανεβάζει την τιμή του από τα £5.99 στα £7.99/μήνα. Όλα αυτά εν μέσω νέων lockdown, που επιβάλλονται για την αναχαίτιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για όλο τον πλανήτη, την ώρα που ο κόσμος στρέφει την ψυχαγωγία του εντός του σπιτιού του.