Το The Queen's Gambit προκάλεσε φρενίτιδα για το σκάκι παγκοσμίως

Εξύψωσε το άθλημα του σκακιού η επιτυχημένη σειρά του Netflix
04 Δεκεμβρίου 2020 09:10
Το The Queen's Gambit προκάλεσε φρενίτιδα για το σκάκι παγκοσμίως

Είναι η πιο επιτυχημένη μίνι σειρά στην ιστορία του Netflix, με πάνω από 62 εκ. θεάσεις μέσα στις πρώτες εβδομάδες από την πρεμιέρα του. Αναφερόμαστε φυσικά στο The Queen's Gambit τη δραματική σειρά του Scott Frank με πρωταγωνίστρια την ανεπανάληπτη Anya Taylor-Joy, το οποίο ακόμα φιγουράρει στα Top 10 δεκάδων χωρών της streaming υπηρεσίας. Η σειρά εξιστορεί την πορεία μιας ορφανής διάνοιας στο σκάκι, η οποία παλεύει με τους δαίμονές της και τις καταχρήσεις, στην προσπάθειά της να γίνει η καλύτερη σκακίστρια του κόσμου.  

Το σόου επηρέασε τόσο βαθιά σε όσους το παρακολούθησαν -δεν ήταν και λίγοι αφού έκανε τέτοιο ντόρο στο ίντερνετ- που το σκάκι γενικότερα εξυψώθηκε μαζί του. Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το Deadline, οι αναζητήσεις στο Google που σχετίζονται με το σκάκι διπλασιάστηκαν, ενώ και οι αναζητήσεις αγορών για σετ σκακιού εκτινάχθηκαν κατά 250% στο eBay. 

Μάλιστα, το διάσημο browser παιχνίδι, Chess.com, είδε την επισκεψιμότητά του να πενταπλασιάζεται ύστερα από την πρεμιέρα του Queen's Gambit. 

Σε πρόσφατη αναφορά του το NPD κάνει λόγο πως έγινε έκρηξη στις πωλήσεις σκακιστικών ειδών στις ΗΠΑ. Στις πρώτες 21 μέρες μετά την πρεμιέρα της σειράς, αυξήθηκαν κατά 87% οι πωλήσεις σετ σκακιών, ενώ οι πωλήσεις βιβλίων για το σκάκι σκαρφάλωσαν στα ουράνια κατά 603%. 

Την άποψή μας για το "Γκαμπί της Βασίλισσας" θα βρείτε πατώντας εδώ.