Απεβίωσε ο Ken Spears, συνδημιουργός του Scooby-Doo

Θλίψη στον κόσμο των κινουμένων σχεδίων για τον χαμό ενός σπουδαίου δημιουργού
11 Νοεμβρίου 2020 20:04
Απεβίωσε ο Ken Spears, συνδημιουργός του Scooby-Doo

Ο Ken Spears, συνδημιουργός του πασίγνωστου σόου κινουμένων σχεδίων, Scooby-Doo, απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών ύστερα από επιπλοκές της άνοιας με σωμάτια Lewy, η οποία είναι μια εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου. Να σημειωθεί πως ο συνεργάτης και συνδημιουργός του Scooby, Joe Ruby, έφυγε από τη ζωή πριν από τρεις μήνες.

Το Scooby-Doo είναι ένα από τα μακροβιότερα σόου κινουμένων σχεδίων με εκατοντάδες επεισόδια, ταινίες, τηλεταινίες και αναβιώσεις. 

Ξεκίνησε να προβάλλεται, όμως, το 1969 στο CBS όταν και συνεργάστηκαν οι Ruby και Spears μαζί στο θρυλικό στούντιο Hanna Barbera, δημιουργώντας τους αξιολάτρευτους Σάγκι, τον σκύλο του τον Σκούμπι αλλά και την υπόλοιπη παρέα της Μυστήριο Α.Ε. δηλαδή τη Βίλμα, τη Δάφνη και τον Φρεντ. Το αυθεντικό σόου ονομαζόταν "Where Are You Scooby-Doo?" και αποτέλεσε την βάση για όλες τις εκδόσεις που ακολούθησαν μετά.

Η σειρά προβάλλεται μέχρι και σήμερα με διαφορετικές ιστορίες και σκίτσα, ενώ πρόσφατα προβλήθηκε μια νέα animated κινηματογραφική ταινία, το "Scoob!".