Το διάσημο κινηματογραφικό Twitter account, One Perfect Shot, θα μετατραπεί σε σειρά ντοκιμαντέρ

Δια χειρός της Ava DuVernay για λογαριασμό του HBO Max
09 Αυγούστου 2020 12:39
Το διάσημο κινηματογραφικό Twitter account, One Perfect Shot, θα μετατραπεί σε σειρά ντοκιμαντέρ

Εάν είστε λάτρεις του σινεμά και δη της φωτογραφίας τότε σίγουρα θα ακολουθείτε διάφορους λογαριασμούς στα social media που πραγματοποιούν αφιερώματα και αναρτήσεις που γιορτάζουν και αναδεικνύουν την τέχνη του μέσου. Είναι αρκετές οι πιθανότητες λοιπόν να έχετε δει posts σαν και αυτό:

Ή αυτά εδώ:

Ή και αυτό και να θαυμάζετε την ομορφιά τους αλλά και το μεράκι που κρύβεται από πίσω:

Γίνεται επομένως ένας λογαριασμός από τα social media να μετατραπεί σε σειρά; Την απάντηση δίνει η Ava DuVernay, η διάσημη σκηνοθέτρια των Selma και When They See Us, η οποία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το HBO Max για την παραγωγή μιας σειράς ντοκιμαντέρ του One Perfect Shot

Πρόκειται για το διάσημο Twitter account που δημιούργησε το 2013 ο Geoff Todd και αργότερα εξαγοράστηκε από τον δημιουργό του Film School Rejects, Neil Miller. Σε αυτό αναρτώνται μικρά κλιπ ή φωτογραφίες από αγαπημένες και λατρεμένες ταινίες όλων των ειδών που ξεχωρίζουν για την τέχνη και το πώς πιάνουν το ύφος μιας ταινίας. Η DuVernay κιόλας θα αποτελέσει και η host-αφηγήτρια της εν λόγω σειράς, αποκαλώντας την ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τους απανταχού geeks των ταινιών.

Η επίσημη περίληψη του HBO Max αναφέρει πως κάθε επεισόδιο θα εστιάζει σε ένα εμβληματικό κάδρο μιας ταινίας και θα αναλύεται από τον εκάστοτε σκηνοθέτη της, με τη χρήση πολλών και πρωτοποριακών οπτικών μέσων. Έτσι, ο σκηνοθέτης θα μπορεί να μπαίνει στο εκάστοτε πλάνο, με τους θεατές να έχουν πλήρη 360 μοιρών οπτική για την πιο συναρπαστική εμπειρία. Επίσης, ο κάθε σκηνοθέτης κιόλας, θα αναφέρει με τη σειρά του ένα πλάνο από τον auteur που τον επηρέασε και εμπνεύστηκε βαθύτατα. 

Ακόμη δεν υπάρχει ημερομηνία πρεμιέρας για το One Perfect Shot στο HBO Max.