Γιατί δεν προχωράει η 4η σεζόν του Hannibal; - Ο δημιουργός της σειράς εξηγεί τι συμβαίνει

Αναποδιές συνεχώς στην αναβίωση του λατρεμένου σόου
01 Αυγούστου 2020 11:35
Γιατί δεν προχωράει η 4η σεζόν του Hannibal; - Ο δημιουργός της σειράς εξηγεί τι συμβαίνει

Πριν λίγο καιρό ακουγόντουσαν φήμες πώς το Hannibal θα επιστρέψει με μια νέα σεζόν στην αγκαλιά του Netflix, αφού όλα τα επεισόδια έγιναν πρόσφατα διαθέσιμα στην υπηρεσία -τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Φαίνεται όμως πως η παραγωγή συναντά ακόμη μια τρικλοποδιά στην προσπάθεια να αναβιώσει το λατρεμένο σόου με τους Mads Mikkelsen και Hugh Dancy. 

O δημιουργός της σειράς Bryan Fuller μίλησε στο Collider σε μια εκ βαθέων συνέντευξη σχετικά με το τι συμβαίνει με την 4η σεζόν του Hannibal και γιατί ακόμη δεν έχει συμβεί. Εν ολίγοις, το πρόβλημα έγκειται στα δικαιώματα. Αυτά του χαρακτήρα του Hannibal, τα κατέχουν ξεχωριστά η παραγωγός Martha De Laurentiis και ένας από τους εκτελεστικούς παραγωγούς και αυτά των υπόλοιπων χαρακτήρων βρίσκονται στα χέρια της Gaumont International Television, την αμερικάνικη θυγατρική της γαλλικής εταιρίας παραγωγής.

Τόσο ο Fuller όσο και η De Laurentiis είναι ενθουσιασμένοι με την ιδέα να κάνουν την 4η σεζόν του Hannibal, όμως όπως εξηγεί θα πρέπει να κάτσουν όλες οι πλευρές στο τραπέζι:

Είχα συζητήσεις με τον Hugh και τον Mads και το cast του τύπου "Να τι θα κάναμε εάν μας έδιναν το ΟΚ να επιστρέψουμε". Υπάρχουν μερικές ιδέες που είμαι ενθουσιασμένος για αυτές και θα συνεχίσουν την αλλόκοτη πορεία της 3ης σεζόν, αλλά ακόμη δεν με έχουν προσεγγίσει. Χτύπησα κάθε πόρτα και κουδούνι. Η Martha και εγώ, βασικά, κάθε δυο χρόνια παίρναμε τα πράγματά μας και χτυπούσαμε πόρτες για να δούμε εάν ενδιαφέρεται κανένας. Το μεγαλύτερο μας εμπόδιο ήταν ότι δεν ήταν δική μας η σειρά. 

Η Gaumont ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες εταιρίες τηλεοπτικών παραγωγών στον κόσμο και συχνή συνεργάτιδα του Netflix, αφού μαζί είχαν αναλάβει το Narcos. Το 2019 όμως συνάντησε οικονομικές δυσκολίες και τραβήχτηκε αρκετά από τις αμερικάνικες παραγωγές, αφήνοντας έτσι το μέλλον του Hannibal, ανάμεσα σε άλλες σειρές, αβέβαιο. 

Ωστόσο, ποτέ μην λέμε ποτέ μιας και το πρόσφατο παράδειγμα του Lucifer είναι ακριβώς αυτό που ίσως να χρειάζονται οι fans του Hannibal για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους.