Τα θρυλικά Looney Tunes δε θα είναι όπως τα ξέραμε, ύστερα από μια ιστορική αλλαγή (BINTEO)

Λιγότερο βίαιοι θα είναι ήρωες όπως ο Elmer Fudd και ο Yosemite Sam
11 Ιουνίου 2020 11:13
Τα θρυλικά Looney Tunes δε θα είναι όπως τα ξέραμε, ύστερα από μια ιστορική αλλαγή (BINTEO)

Οι καιροί αλλάζουν και οι κοινωνικές αντιλήψεις για μερικά θέματα όπως την οπλοκατοχή, φέρνουν αλλαγές ακόμη και στα κινούμενα σχέδια. Τα θρυλικά και πολυαγαπημένα Looney Tunes επέστρεψαν μέσα από μια ανανεωμένη σειρά στη συνδρομητική υπηρεσία HBO Max, αλλά με μια σημαντική διαφορά. Όλοι ξέρετε το ανελέητο κυνηγητό που συμβαίνει μεταξύ των Elmer Fudd, Yosemite Sam και τους Bugs Bunny και Duffy Duck.

Το πιο χαρακτηριστικό σκετς των Looney Tunes αλλάζει με τους πιο...βίαιους ήρωες της Warner Bros. να παραδίδουν τα όπλα τους, εξαιτίας της έξαρσης βίας και των κοινωνικών αναταραχών της εποχής. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο Έλμερ δε θα κυνηγάει με καραμπίνα τον Μπάγκς. 

Και με τι θα τον κυνηγάει αναρωτιέστε; Στα νέα επεισόδια -έχουν προβληθεί ήδη 10 καινούργια από τις 27 Μαίου- ο Έλμερ χρησιμοποιεί ένα δρεπάνι αντί για καραμπίνα, ενώ αναμένεται και ο Yosemite να παραδώσει τα δυο του περίστροφα. Ωστόσο, η κλασική "καρτουνίστικη βία" με αμόνια να πέφτουν στα κεφάλια των χαρακτήρων και ράβδους δυναμίτη να στοιβάζονται πάνω τους, που είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες, θα παραμείνει. 

Την επιλογή αυτή εξήγησε ο showrunner, Peter Browngardt, σε συνέντευξή του στη New York Times:

Δεν θα έχουμε όπλα αλλά μπορούμε να κάνουμε τη λεγόμενη καρτουνίστικη βία, δηλαδή TNT και τα τυπικά της ACME, όπως αμόνια, ξέρετε. Όλα αυτά κάπως έπρεπε να τα κληρονομήσουμε.