Φαντάζεστε το Peaky Blinders χωρίς τον Cillian Murphy; Η απίθανη ιστορία πίσω από το casting

Όλα άλλαξαν ύστερα από ένα sms
03 Ιουνίου 2020 20:57
Φαντάζεστε το Peaky Blinders χωρίς τον Cillian Murphy; Η απίθανη ιστορία πίσω από το casting

Μια από τις πιο αγαπημένες σειρές εκεί έξω, ειδικά για το ελληνικό κοινό, είναι το Peaky Blinders. Μπορείτε όμως να φανταστείτε τη σειρά χωρίς τον Cillian Murphy στον ρόλο του Tommy Shelby; Ούτε και εμείς αλλά ο δημιουργός του όμως είχε διαφορετικά πλάνα στο μυαλό όταν έστηνε το casting της σειράς που θα γινόταν παγκόσμια επιτυχία. 

Ο Steven Knight, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Esquire, παραδέχτηκε πως όταν σκέφτηκε το ρόλο του πατριάρχη των Shelbys δεν είχε στο μυαλό του τον Murphy, καθώς η πρώτη του επιλογή ήταν ο...Jason Statham

Είπε χαρακτηριστικά για τη συνάντηση που είχε με τους δύο ηθοποιούς:

"Τους συνάντησα και τους δύο στο Los Angeles για να μιλήσουμε για τον ρόλο και προτίμησα τον Jason. Ένας από τους λόγους που το έκανα ήταν επειδή στο meeting ο Jason ήταν απλώς ο Jason" (δηλ. ταίριαζε καλύτερα στον ρόλο). 

"Ο Cillian, όταν τον γνωρίζεις δεν είναι ο Tommy, προφανώς, και ήμουν τόσο χαζός που δεν το κατάλαβα." 

Με ένα sms που του έστειλε λίγο αργότερα ο Murphy, η γνώμη του Knight άλλαξε και θυμάται τη σκηνή:

"Μου έστειλε ένα μήνυμα που έλεγε "Θυμήσου, είμαι ηθοποιός". Αυτή είναι δηλαδή και η ουσία, επειδή μπορεί να μεταμορφώνεται. Εάν τον συναντήσεις στο δρόμο είναι άλλος άνθρωπος. 

Ο Statham άλλωστε έχει υποδυθεί παρόμοιους μαφιόζικους ρόλους όπως στα "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" και το "Snatch" του Guy Ritchie, όμως τελικά, η ιστορία δικαίωσε τον Knight και τον Murphy για την εξαιρετική του ερμηνεία. Πιθανότατα σε ένα παράλληλο σύμπαν να βλέπουν το Peaky Blinders με πρωταγωνιστή τον Statham. 

Να θυμίσουμε πως η 6η σεζόν του Peaky Blinders βρίσκεται στα σκαριά, αν και τα γυρίσματα έχουν διακοπεί εξαιτίας της πανδημίας. Εξαιτίας αυτού δεν είναι γνωστό το πότε θα δούμε τα νέα επεισόδια, τα οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένα να κάνουν πρεμιέρα μέσα στο 2021.