Στο ‘The Salisbury Poisonings’ αναβιώνει ένα κρίσιμο χρονικό για την Αγγλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Το νέο μίνι δράμα του BBC χτίζει μία ίντριγκα πάνω σε αληθινά γεγονότα
01 Ιουνίου 2020 16:35
Στο ‘The Salisbury Poisonings’ αναβιώνει ένα κρίσιμο χρονικό για την Αγγλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Το BBC έθεσε σε κυκλοφορία επίσημο trailer για το επερχόμενο μίνι δράμα The Salisbury Poisonings που βασίζεται σε πραγματικά συμβάντα και εν προκειμένω καθήκοντα δημιουργού επωμίστηκαν οι Adam Patterson και Declan Lawn, με τους Rafe Spall, Anne-Marie Duff και MyAnna Buring να ηγούνται του cast.

Την σκηνοθετική κλακέτα κρατάει εδώ ο Saul Dibb. Συγκεκριμένα, η πλοκή εστιάζει σε μία εθνική κρίση που προέκυψε τον Μάρτιο του 2018 στο Salisbury, Wiltshire της Αγγλίας, όταν δηλητηριάστηκε η Dawn Sturgess, μία ανυποψίαστη γυναίκα που κατέληξε, αλλά και ο επιθεωρητής Nick Bailey ο οποίος όμως σώθηκε αφότου διακομίστηκε έγκαιρα στο νοσοκομείο μετά την επαφή του με ένα μολυσμένο αντικείμενο από την ουσία Novichok όταν ερευνούσε το σπίτι του πρώην Ρώσου κατάσκοπου, Sergei Skripal. Η βρετανική κυβέρνηση απέδωσε την ευθύνη για τα παραπάνω περιστατικά σε προμελετημένη ενέργεια που είχε σχεδιαστεί από αγνώστους για να βλάψει τον Skripal ο οποίος διέμενε στο μέρος και είχε γίνει στόχος άκρως θανατηφόρων χημικών όπλων με πέντε παραλλαγές πολύ πιο επικίνδυνες από άλλες ήδη υπάρχουσες. Απέναντι σε αυτήν την αντιξοότητα η τοπική κοινότητα συσπειρώθηκε και αντέδρασε με γενναιότητα για να ξεπεράσει μία τόσο δύσκολη πρόκληση.

Στο The Salisbury Poisonings παίζουν επίσης οι: Johnny Harris, Annabel Scholey, Mark Addy, Stella Gonet και ο Ron Cook.  Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer:

Tags: