Επιτέλους, το Agents of SHIELD θα επανασυνδεθεί με το MCU

Το φινάλε της σειράς αναμένεται εκρηκτικό
30 Μαΐου 2020 11:24
Επιτέλους, το Agents of SHIELD θα επανασυνδεθεί με το MCU

Το όραμα του Agents of SHIELD όσο αγνό και αν ήταν στο ξεκίνημα, εξασθένιζε με κάθε σεζόν καθώς απομακρυνόταν από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel Studios. Μην ξεχνάμε πως στη σειρά της Marvel TV συνεχίστηκαν μεγάλες πλοκές του MCU όπως το ότι ο Phil Coulson αναστήθηκε από τον θάνατό του στο "The Avengers" και το ότι έβαλε τα θεμέλια για το "inside job" της SHIELD στο Captain America: The Winter Soldier

Οι συνδέσεις όμως με το MCU κόπηκαν άγαρμπα -θα έλεγε κανείς- με τα Sokovia Accords του "Captain America: Civil War", μιας και ήταν ο τελευταίος συνδετικός κρίκος που αναφέρθηκε στην τηλεόραση. Οι fans ήλπιζαν για μια επανασύνδεση με το "Infinity War" ή το "Endgame" αλλά ούτε αυτό συνέβη ακριβώς, καθώς το "Agents" πήρε άλλον δρόμο, που του επέτρεπε να διηγηθεί πιο ελεύθερα τις δικές του περιπέτειες. 

Τελικά, φαίνεται πως η πολυπόθητη επανασύνδεση με τα γεγονότα του MCU θα συμβεί στην 7η και τελευταία σεζόν της "SHIELD". Λίγο μετά την πρεμιέρα του πρώτου επεισοδίου, οι δημιουργοί του σόου, Jed Whedon και Maurisa Tancharoen, καθώς και οι παραγωγοί Jeph Loeb και Jeffrey Bell, ερωτήθηκαν για αυτό το ενδεχόμενο και η απάντηση που έδωσαν ήταν μια έμμεση επιβεβαίωση:

Whedon: Θα συναντήσουμε κάτι στην πορεία.

Loeb: (γελάει)Ναι, θα συναντήσουμε κάτι.

Bell: Σίγουρα κάτι θα συμβεί. 

Άλλωστε το πρώτο επεισόδιο της 7ης σεζόν άφησε πολλά στοιχεία για μια επιστροφή στις αυθεντικές MCU ρίζες της σειράς και το time travel σκηνικό σίγουρα θα βοηθήσει αυτή τη σύνδεση να γίνει εντονότερη.

Ο Clark Gregg (Coulson) είπε πως οι Agents θα επισκεφθούν σίγουρα τα 50s αλλά και τα 80s και θα μάθουμε περισσότερα για την ιστορία της S.H.I.E.L.D.. Μένει να δούμε τι θα είναι αυτό το "κάτι" που κάνουν tease οι δημιουργοί.