Η J.K. Rowling αποκάλυψε την έμπνευσή της για το όνομα του Severus Snape

Μια πληροφορία που θα εκτιμήσουν οι fans του Harry Potter
25 Μαΐου 2020 11:29
Η J.K. Rowling αποκάλυψε την έμπνευσή της για το όνομα του Severus Snape

Πέρασαν 13 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο του Χάρι Πότερ, με τίτλο "Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου" και η συγγραφέας του έπους που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά, J.K. Rowling συνεχίζει να αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από αυτό. 

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter αποκάλυψε την έμπνευση γύρω από έναν από τους πιο αγαπητούς -και μισητούς- ταυτόχρονα χαρακτήρες του Harry Potter, τον Severus Snape που τον υποδύθηκε ο μακαρίτης Alan Rickman. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ιστορία με την οποία ο καθηγητής Σνέιπ απέκτησε το μικρό του όνομα στο μυαλό της Rowling, όταν έγραφε τις πρώτες σελίδες της "Φιλοσοφικής Λίθου":

"Περνούσα από αυτήν την πινακίδα κάθε πρωί όταν πήγαινα στη δουλειά και ζούσα στο Clapham. Πολύ αργότερα -μετά την έκδοση του βιβλίου- επισκέφθηκα ξανά τη περιοχή και ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι ΑΥΤΟΣ ήταν ο λόγος που το 'Severus' ξεπήδησε από το κεφάλι μου όταν σκεφτόμουν πως θα βαφτίσω τον Snape."

Συνήθως τα ονόματα των χαρακτήρων στο σύμπαν του Harry Potter φέρουν κάποια σημασία ή συσχετισμό με τη φύση του χαρακτήρα π.χ. αυτό του Ρέμους Λούπιν αναφέρεται στη φύση του λυκάνθρωπου, όπως και του Σείριου Μπλακ που αναφέρεται στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός, ή της Λούνα Λάβγκουντ που κάνει λογοπαίγνιο με την αγγλική λέξη "loonatic" δηλαδή "τρελή" όπως την κορόϊδευαν οι συμμαθητές της. Επομένως είναι παράξενο που το όνομα του συγκεκριμένου χαρακτήρα δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία πέραν από το ότι αποτελεί ένα κομμάτι από την πραγματική ζωή της Rowling.