Στο ‘The Great’ η Μεγάλη Αικατερίνη αναβιώνει μέσω της Elle Fanning (ΒΙΝΤΕΟ)

Με δημιουργό της μίνι σειράς τον Tony McNamara
20 Ιανουαρίου 2020 09:48
Στο ‘The Great’ η Μεγάλη Αικατερίνη αναβιώνει μέσω της Elle Fanning (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυκλοφόρησε επίσημο teaser για το επερχόμενο βιογραφικό δράμα-κωμωδία εποχής The Great του Hulu, όπου σε κεντρικό ρόλο βλέπουμε την Elle Fanning και τον Nicholas Hoult.

Εν προκειμένω, η μίνι αυτή σειρά φέρει την υπογραφή του σεναριογράφου Tony McNamara (The Favourite) και εστιάζει στη ζωή της Αικατερίνης Β΄ της Ρωσίας, της λεγόμενης και ως Μεγάλης Αικατερίνης (Fanning), η οποία έπειτα από το πραξικόπημα όπου προέβη καταλαμβάνοντας εκείνη τον θρόνο του άνδρα της, Μέγα Δούκα Πέτρου Γ’ (Hoult), διατέλεσε ως αυτοκράτειρα από το 1762 έως το 1796, όντας η μόνη γυναίκα-μονάρχης με την πιο μακρά περίοδο εξουσίας στην χώρα της. Τον καιρό της διακυβέρνησής της, η Ρωσία μπήκε σε μία αξιοσημείωτη φάση ακμής ενισχύοντας την ισχύ της ανάμεσα στις άλλες μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης.

Ο McNamara τόνισε πάνω στο όλο project ότι δεν επεδίωξε η δουλειά του αυτή να είναι απόλυτα ιστορικά ακριβής, αλλά τον ενδιέφερε να έχει μέσα της και το στοιχείο του χιούμορ εξετάζοντας την αλληλεπίδραση της παραπάνω μορφής με τον σύζυγό της, τους κύκλους του παλατιού και πώς τελικά πέτυχε να αποκτήσει τέτοια επιρροή φτάνοντας μέχρι και στην επιτυχή διεκδίκηση του στέμματος.

Το cast συμπληρώνουν επίσης οι: Phoebe Fox, Adam Godley, Gwilym Lee, Louis Hynes, Charity Wakefield, Douglas Hodge, Sacha Shawan, Michael Odin Cartwright, Florence Keith-Roach, και ο Paul O'Kelly.

Το The Great αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Hulu στις 15 Μαΐου του 2020. Παρακάτω έπεται και το σχετικό teaser: