Το ‘The Dead Lands’ μας ταξιδεύει σε αρχαίους, τρομακτικούς θρύλους των Māori (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ολόκληρο βασίλειο ερημώνει από την μάχη μεταξύ ζωντανών και νεκρών
26 Δεκεμβρίου 2019 06:35
Το ‘The Dead Lands’ μας ταξιδεύει σε αρχαίους, τρομακτικούς θρύλους των Māori (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Shudder έθεσε σε κυκλοφορία επίσημο trailer για το επερχόμενο σόου τρόμου The Dead Lands για το οποίο καθήκοντα δημιουργού επωμίζεται ο Glenn Standring, με τους Te Kohe Tuhaka, Darneen Christian, Kali Kopae, Briar Rose, και τον Richard Te Are να αναλαμβάνουν εδώ κεντρικές ερμηνείες.

Πρόκειται για μία συμπαραγωγή του TVNZ και του Shudder η οποία συνδυάζει τον υπερφυσικό τρόμο και το μυστηριακό στοιχείο με εκείνο της δράσης και της περιπέτειας.

Η πλοκή εκτυλίσσεται χιλιάδες χρόνια πριν στην μυθική Aoteoroa (σημερινή Νέα Ζηλανδία), και μεταφερόμαστε στις απαρχές του πολιτισμού των Māori, με κύρια φιγούρα της ιστορίας τον ‘Waka Nuku Rau’ (Tuhaka), έναν ατρόμητο μαχητή, άριστο γνώστη της πολεμικής τέχνης Mau Rākau και μέλος της φυλής, ο οποίος όμως δολοφονήθηκε αλλά εντελώς ανεξήγητα επανέρχεται στον κόσμο των ζωντανών ώστε να επανορθώσει για λάθη που βασανίζουν την ψυχή του. Εντούτοις, ένα χάσμα έχει ανοίξει ανάμεσα στη Ζωή και την αντιπέρα όχθη, με αποτέλεσμα τα πνεύματα όσων απεβίωσαν πρόσφατα, να επιστρέφουν για να κυνηγήσουν αυτούς που παραμένουν εν ζωή.

Ο ήρωας συναντά την ‘Mehe Te Wehiwehi’ (Christian), μία νέα, δυναμική γυναίκα που γίνεται προστατευόμενή του και ο μόνος ηθικός οδηγός του σε ένα επικίνδυνο ταξίδι γεμάτο προκλήσεις. Ο ‘Waka’ πρέπει πλέον να διορθώσει την καταστροφή που προκλήθηκε εξαιτίας του. Μαζί καλούνται να ξεπεράσουν τα εμπόδια που ορθώνονται στο διάβα τους από άγρια εθιμοτυπικά και τελετουργίες, συνωμοσίες, και σκοτεινές δυνάμεις τόσο από τον επίγειο όσο και από τον κόσμο του παραφυσικού.

Την σκηνοθεσία των οκτώ επεισοδίων επιμελήθηκαν οι Peter Meteherangi Tikao Burger και Michael Hurst. Παίζουν ακόμη οι Kirk Torrance (Outrageous Fortune) και Vicky Haughton (Whale Rider, King Kong).

Το The Dead Lands έχει δρομολογηθεί να κάνει πρεμιέρα στο Shudder στις 23 Ιανουαρίου του 2020. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: