His Dark Materials trailer | Η Dafne Keen ζει μία μαγική περιπέτεια σε έναν παράλληλο κόσμο

Και στο ίδιο συναρπαστικό ταξίδι επιστρατεύονται οι Ruth Wilson και James McAvoy
19 Ιουλίου 2019 11:19
His Dark Materials trailer | Η Dafne Keen ζει μία μαγική περιπέτεια σε έναν παράλληλο κόσμο

Το HBO έθεσε σε κυκλοφορία καινούργιο trailer για το επερχόμενο δράμα φαντασίας His Dark Materials, την μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της δημοφιλούς λογοτεχνικής σειράς “Η Τριλογία του Κόσμου” (“Το Αστέρι τoυ Βορρά”, “Ο Άρχοντας των δύο κόσμων”, “Το Κεχριμπαρένιο Τηλεσκόπιο”) του Sir Philip Pullman.

Η εν λόγω παραγωγή του BBC που έχει κιόλας ανανεωθεί και για 2η σεζόν, αποτελείται από οκτώ επεισόδια. Εδώ βρίσκουμε τον Tom Hooper (The King’s Speech) σε θέση δημιουργού, και ο βραβευμένος με Tony και BAFTA, Jack Thorne (National Treasure, Wonder) επεξεργάζεται την προσαρμογή του σεναρίου.

Στο project αυτό λοιπόν, η Ruth Wilson (Luther), όπως και η Nicole Kidman παλιότερα, εμφανίζεται ως η ‘Mrs. Coulter’, μία σκληρή γυναίκα με επιρροή, η οποία είναι μητέρα ενός κοριτσιού, της ‘Lyra Belacqua’. Την εν λόγω πιτσιρίκα που μεγαλώνει σε ένα ορφανοτροφείο σε κάποιο άλλο σύμπαν, ερμηνεύει η πρωταγωνίστρια του Logan, Dafne Keen. Εκεί κάθε άτομο έχει και από ένα δαιμόνιο, μία υπερφυσική ύπαρξη, προέκταση του εαυτού του.

Έτσι, λοιπόν και η ‘Lyra’ έχει τον ‘Pantalaimon’. Ο James McAvoy (X-Men movies, Atomic Blonde) από την άλλη, ενσαρκώνει τον πατέρα της, ‘Λόρδο Asriel’, έναν γενναίο και έμπειρο εξερευνητή που είχε υποδυθεί και ο Daniel Craig το 2007 στο The Golden Compass του Chris Weitz.

Ο Clarke Peters (The Wire, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) συμπληρώνει το κύριο cast ως ο διευθυντής του ιδρύματος όπου μένει η ‘Lyra’, και ο Lin-Manuel Miranda ως ο ‘Lee Scoresby’, χειριστής ενός γιγαντιαίου αερόστατου.

Συμμετέχουν επιπρόσθετα οι: Ian Gelder, Will Keen, Ariyon Bakare, Georgina Campbell, Anne-Marie Duff, James Cosmo, Lucian Msamati, Mat Fraser, Geoff Bell, Simon Manyonda, Lewin Lloyd, Daniel Frogson, Tyler Howitt και ο Archie Barnes.

Το His Dark Materials έχει οριστεί να αφιχθεί στο HBO και στο BBC One, φέτος το φθινόπωρο. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: