Toy Story 4: Έσπασε το ρεκόρ του franchise στο ντεμπούτο του στο box office

...αλλά δεν "έσπασε" τα ταμεία όπως αναμενόταν
24 Ιουνίου 2019 10:55
Toy Story 4: Έσπασε το ρεκόρ του franchise στο ντεμπούτο του στο box office

Ένα από τα πο παράξενα και απρόσμενα box office καλοκαίρια των τελευταίων ετών είναι αυτό που διανύουμε, όπως φαίνεται και από το ντεμπούτο του Toy Story 4. Η νέα animated ταινία της Pixar έκανε πρεμιέρα τις προηγούμενες ημέρες και μέσα στις πρώτες μέρες προβολών στις ΗΠΑ κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ εισπράξεων του franchise με $118 εκατομμύρια, έναντι $110.3 εκ. του Toy Story 3.

Ωστόσο, αν και έσπασε ένα ρεκόρ, η απόδοσή του είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτή που αναλυτές και Disney περίμεναν, δηλαδή περίπου $140 με $165 εκ. δολάρια, παρά το ότι κοινό και κριτικοί μιλούν με διθυραμβικά σχόλια για αυτό. Το φιλμ σε σκηνοθεσία Josh Cooley κατάφερε επίσης να γίνει η 4η ταινία κινουμένων σχεδίνω με το μεγαλύτερο εμπορικό ντεμπούτο, πίσω από τα Shrek The Third ($121 εκ.), Finding Dory ($135 εκ.) και The Incredibles 2 ($182.7 εκ.).

Συνολικά, το Toy Story 4 παγκοσμίως έχει κάνει εισπράξεις που ξεπερνούν τα $238 εκατομμύρια και κατέκτησε σαφώς την πρώτη θέση των charts, ενώ το Child's Play, το οποίο αποτελεί reboot της "Κούκλας του Σατανά" βγήκε δεύτερο στις ΗΠΑ με $14 εκ. εισπράξεις.