Game of Thrones: Μάθαμε τι έγινε ακριβώς σε μια από τις πιο ανατρεπτικές σκηνές του φινάλε

Χάρη στο ντοκιμαντέρ "The Last Watch"
28 Μαΐου 2019 11:18
Game of Thrones: Μάθαμε τι έγινε ακριβώς σε μια από τις πιο ανατρεπτικές σκηνές του φινάλε

Για να διαβάζετε αυτή την είδηση τότε σημαίνει ότι έχετε παρακολουθήσει το φινάλε του Game of Thrones και έχετε ακόμη αρκετά ερωτήματα για πολλές πτυχές των έξι τελευταίων επεισοδίων.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS

Το HBO γύρισε ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην όλη διαδικασία της παραγωγής και των γυρισμάτων της 8ης σεζόν του Game of Thrones, το οποίο είναι αρκετά ενδιαφέρον ιδιαίτερα για τους fans. Το making of ντοκιμαντέρ με τίτλο The Last Watch έδωσε απάντηση σε μια από τις πιο ανατρεπτικές σκηνές του 3ου επεισοδίου, η οποία έτσι όπως προβλήθηκε προκάλεσε σύγχυση σε πολλούς θεατές.

Σε ένα σημείο του ντοκιμαντέρ το cast κάνει το καθιερωμένο "Table Read" όπου διαβάζει το σενάριο και συγκεκριμένα αναφερόμαστε στη σκηνή όπου η Arya Stark (Maisie Williams) σκοτώνει τον Night King, στο 3ο επεισόδιο με τίτλο "The Long Night". Οι σκηνοθετικές οδηγίες για την σκηνή αυτή αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο η Arya μπόρεσε να εξουδετερώσει τον Βασιλιά της Νύχτας, καθώς στο τελικό cut το μόνο που φαίνεται είναι να ξεπηδάει από τους εκατοντάδες White Walkers και να καταφέρνει το τελειωτικό χτύπημα:

Στο σενάριο όμως μαθαίνουμε με λεπτομέρεια πως η Arya έγινε...νίντζα: 

Ο Night King βαδίζει μεθοδικά, με μια τρομακτική ψυχραιμία. Σταματά μπροστά στον Bran και σηκώνει το σπαθί του, αλλά κάτι τρέχει προς το μέρος του μέσα στο σκοτάδι. Η Arya. Πηδάει πάνω από μια στοίβα νεκρών wights, πετάγεται πάνω στον Night King και μπήγει το μαχαίρι μέσα από την πανοπλία του Night King. Ο Night King διαλύεται σε χίλια κομμάτια. 

Η μικρή λεπτομέρεια κρύβεται στο γεγονός ότι η Arya χρησιμοποίησε μερικά στοιβαγμένα πτώματα ζόμπι για να πάρει φόρα και να πηδήξει προς τον Night King. Ίσως εάν αυτή λεπτομέρεια κατέληγε στην τελική βερσιόν να γινόταν περισσότερο κατανοητή η σκηνή και η σύγχυση των fans να μην υπήρχε. 

Σε ένα επεισόδιο που είχε σαφέστατα τεχνικά προβλήματα, καθώς τα παράπονα για την σκοτεινή φωτογραφία ήταν πολλά, ενώ και η σκηνοθεσία δεν βοηθάει τη σκηνή να ξεδιπλωθεί όπως περιγράφεται στο σενάριο.