His Dark Materials trailer | Η ‘Lyra Belacqua’ ζωντανεύει πια στο πρόσωπο της Dafne Keen

Και μία απίθανη περιπέτεια βγαλμένη από έναν άλλο κόσμο ξεκινά!
20 Μαΐου 2019 22:36
His Dark Materials trailer | Η ‘Lyra Belacqua’ ζωντανεύει πια στο πρόσωπο της Dafne Keen

Το BBC έθεσε σε κυκλοφορία επίσημο trailer για το επερχόμενο δράμα φαντασίας His Dark Materials, που βασίζεται φυσικά στο ομότιτλο μυθιστόρημα από την δημοφιλή λογοτεχνική σειρά “Η Τριλογία του Κόσμου” (“Το Αστέρι τoυ Βορρά”, “Ο Άρχοντας των δύο κόσμων”, “Το Κεχριμπαρένιο Τηλεσκόπιο”) του συγγραφέα Sir Philip Pullman.

Το τηλεοπτικό αυτό εγχείρημα που πήρε ήδη το πράσινο φως και για 2ο κύκλο, θα αναπτυχθεί μέσα από οκτώ επεισόδια. Εν προκειμένω, ο Tom Hooper (The King’s Speech) αναλαμβάνει ως δημιουργός, ενώ ο βραβευμένος με Tony και BAFTA, Jack Thorne (National Treasure, Wonder) υπογράφει το σενάριο.

Η Ruth Wilson (Luther) εδώ, όπως και η Nicole Kidman παλιότερα, ενσαρκώνει την ‘Mrs. Coulter’, μία αρκετά αδίστακτη και αδυσώπητη γυναίκα με δύναμη, η οποία είναι μητέρα ενός κοριτσιού που ακούει στο όνομα ‘Lyra Belacqua’. Η συγκεκριμένη μικρούλα η οποία παίρνει σάρκα και οστά μέσω της σταρ του Logan, Dafne Keen, είναι μεγαλωμένη σε ένα ορφανοτροφείο σε κάποιο παράλληλο σύμπαν.Εκεί κάθε άνθρωπος έχει και από ένα δαιμόνιο, μία υπερφυσική οντότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ίδιο. Έτσι, λοιπόν και η ‘Lyra’ έχει τον ‘Pantalaimon’. Ο James McAvoy (X-Men movies, Atomic Blonde) από την άλλη, μας συστήνεται ως ο πατέρας της, ‘Λόρδος Asriel’, ένας σκληραγωγημένος εξερευνητής τον οποίο είχε ερμηνεύσει και ο Daniel Craig το 2007 στο The Golden Compass του Chris Weitz.

Ο Clarke Peters (The Wire, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) συμμετέχει στην όλη δράση ως ο διευθυντής του ιδρύματος όπου μένει η ‘Lyra’, και ο Lin-Manuel Miranda ως ο ‘Lee Scoresby’, χειριστής ενός γιγαντιαίου αερόστατου.

Εμφανίζονται επιπλέον οι: Ian Gelder, Will Keen, Ariyon Bakare, Georgina Campbell, Anne-Marie Duff, James Cosmo, Lucian Msamati, Mat Fraser, Geoff Bell, Simon Manyonda, Lewin Lloyd, Daniel Frogson, Tyler Howitt και ο Archie Barnes.

Το His Dark Materials θα κάνει ποδαρικό στο BBC One, χωρίς εντούτοις να έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία πρεμιέρας του. Παρακάτω ακολουθεί και το σχετικό trailer: