Netflix: Προσλαμβάνει σχεδιαστές παιχνιδιών για νέες "Bandersnatch" σειρές

Έμπρακτα δίνει έμφαση στο διαδραστικό περιεχόμενο
28 Μαρτίου 2019 13:44
Netflix: Προσλαμβάνει σχεδιαστές παιχνιδιών για νέες "Bandersnatch" σειρές

Πρόσφατα και μετά την επιτυχία του Black Mirror: Bandersnatch, το Netflix υποσχέθηκε ότι θα διπλασιάσει τους πόρους της για την ανάπτυξη περισσότερου διαδραστικού περιεχομένου. Τώρα, ο streaming γίγαντας θέλει να ενισχύσει αυτή του την προσπάθεια, προσλαμβάνοντας επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό για αυτό και ανάρτησε αγγελίες. 

Μέσα στις θέσεις εργασίας που έχουν ανοίξει στο Netflix είναι και αυτές του σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών. Το Netflix, λοιπόν, ψάχνει δημιουργούς "με πάθος για τις διαδραστικές εμπειρίες, την αφηγηματική σχεδίαση, και την τεχνολογία  για να επανασχεδιάσουν το μέλλον της ψυχαγωγίας στην υπηρεσία."

Διαδραστικά videogames που ουσιαστικά "παίζουν" σαν ταινίες υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια με πρωτοπόρους την Telltale Games αλλά και την Dontnod Entertainment με το Life is Strange

Μέσα στο 2018, η υπηρεσία ξόδεψε κοντά στα $13 δισεκατομμύρια για Original περιεχόμενο, το οποίο αποτελεί πλέον την πλειοψηφία του καταλόγου του και για το 2019 αυτό το ποσό θα σκαρφαλώσει πάνω από τα $15 δις. Ήδη η επόμενη διαδραστική σειρά ντοκιμαντέρ, το You vs Wild με τον Bear Grylls θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Απριλίου.