ROMA: Αυτές είναι οι σωστές ρυθμίσεις για να το δείτε στην τηλεόρασή σας

Ο οδηγός του Netflix θα σας καθοδηγήσει για την απόλυτη εμπειρία
18 Δεκεμβρίου 2018 11:15
ROMA: Αυτές είναι οι σωστές ρυθμίσεις για να το δείτε στην τηλεόρασή σας

Δεν χωράει αμφιβολία ότι το ROMA είναι μια από τις αρτιότερες τεχνικά και πανέμορφες οπτικά ταινίες της χρονιάς, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και το review μάς, που επιμελήθηκε η Στέλλα Παπασαραφιανού. Το ενδώμυχο φιλμ του Alfonso Cuaron ωστόσο βασίζει την εμπειρία του τόσο στον εξαιρετικά λεπτομερή ήχο του, όσο και στην εικόνα του με τα ασπρόμαυρα κάδρα του να είναι χάρμα οφθαλμών. Με την διάθεση του όμως πλέον να έχει γίνει και στην Ελλάδα μέσω του Netflix, η streaming υπηρεσία δημοσίευσε έναν μίνι-οδηγό για να δείτε το Roma όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται στην τηλεόρασή σας. 

Για αρχή, την πιο σημαντική ρύθμιση που θα πρέπει να απενεργοποιήσετε στην οθόνη σας είναι το "Motion Smoothing" (μπορεί να το βρείτε και ως TruMotion, Action Smoothing, Motion Interpolation ανάλογα τη μάρκα της τηλεόρασης) που δίνει αυτό το εφέ της σαπουνόπερας στην εικόνα και παρόλο που μπορεί να ενδείκνυται για αθλητικά προγράμματα, στις ταινίες αφαιρεί πόντους από την εμπειρία. 

Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε περισσότερες ρυθμίσεις στην τηλεόραση σας που αφορούν την αντίθεση, τη φωτεινότητα, τα χρώματα και τη θερμότητα των χρωμάτων, τα οποία διαφέρον ανάλογα με την κατασκευάστρια εταιρία. Έτσι, συνιστάται να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία χρώματος (συνήθως Color Temperature) στο normal ή κανονικό, διότι το ζεστό/warm θα κάνει την ταινία να φαίνεται κιτρινισμένη ή σε σέπια απόχρωση, ενώ εάν είναι στο cool/ψυχρό θα έχει μπλεδίζουσα απόχρωση.

Επίσης, φροντίστε να έχετε ενεργοποιημένα το HDR στην τηλεόραση σας -εφόσον το υποστηρίζει- μιας και το color grade της έγινε έτσι ώστε να υποστηρίζει τόσο τα HDR πρότυπα όσο και το Dolby Vision, ενώ θα πρέπει να έχετε το συνδρομητικό πακέτο του Netflix με τις 4 εν ενεργεία οθόνες. 

Αναλυτικότερες οδηγίες για να αποκτήσετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία του Roma στο σαλόνι σας θα βρείτε εδώ