Luther: To πρώτο trailer της 5ης σεζόν βάζει σε βαθιά νερά τον Βρετανό επιθεωρητή!

Αλλά με μία καινούργια σύμμαχο στο πλευρό του
29 Νοεμβρίου 2018 08:12
Luther: To πρώτο trailer της 5ης σεζόν βάζει σε βαθιά νερά τον Βρετανό επιθεωρητή!

Σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο μετά την ανακοίνωση του BBC ότι το Luther επιστρέφει αυτά τα Χριστούγεννα, κυκλοφόρησε και το πρώτο πλήρες trailer του 5ου κύκλου της σειράς, με τον Idris Elba να δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ ως ο ντετέκτιβ ‘John Luther’.

Το επιτυχημένο αστυνομικό σόου του BBC One επιστρέφει στην μικρή οθόνη μέσα στην εορταστική περίοδο, φέρνοντας και μία νέα σύμμαχο για τον παραπάνω χαρακτήρα, την συνάδελφό του εν ονόματι ‘Catherine Halliday’ (Wunmi Mosaku).

Mαζί της ο ήρωας επιφορτίζεται με την αποστολή να εξιχνιάσει ένα ειδεχθές έγκλημα το οποίο συνιστά την αφετηρία για ακόμη περισσότερες τέτοιες φρικιαστικιές πράξεις από έναν αδίστακτο δολοφόνο. Βέβαια ο ‘Luther’ καλείται να πολεμήσει τόσο με ορατούς όσο και με αθέατους εχθρούς, εξίσου επικίνδυνους. Με βάση λοιπόν, και την επίσημη σύνοψη του 5ου κύκλου:

«Όταν οι ζοφερές σκιές του Λονδίνου γεννούν έναν νέο εφιάλτη, ο ντετέκτιβ ‘John Luther’ πρέπει να διαχειριστεί και πάλι τα βάθη της ανθρώπινης εξαχρείωσης. Καθώς μία σειρά κτηνωδών φόνων γίνεται ολοένα και πιο ριψοκίνδυνη, ο ‘Luther’ και η καινούργια του εκπαιδευόμενη, η ‘Catherine Halliday’ μπλέκονται σε έναν ιστό αληθινών και παραπλανητικών στοιχείων που φαίνεται ότι έχουν σχεδιαστεί για να προστατέψουν μία ανείπωτη φρίκη.

Αλλά ακόμη και όταν η υπόθεση τον φέρνει πιο κοντά από ποτέ στη φύση του αληθινού κακού, ένας διστακτικός ‘Luther’ πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του δικού του παρελθόντος. Βαδίζοντας πίσω στη πρώτη γραμμή, πρέπει να διαλέξει ποιον να προφυλάξει ... και ποιον να θυσιάσει. Όποια και αν είναι η επόμενή του κίνηση, θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες για όσους τον περιτριγυρίζουν και θα αλλάξει τον ‘John Luther’ για πάντα».

Πάντως προς το παρόν δεν έχει επισημοποιηθεί από το δίκτυο η ημερομηνία πρεμιέρας για το 5ο κεφάλαιο της τηλεοπτικής ανθολογίας Luther, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα! Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: