Lord of the Rings series: Ξεκίνησε η αναζήτηση σεναριογράφων και σκηνοθετών

O Peter Jackson συμπεριλαμβάνεται στην λίστα με τους υποψήφιους δημιουργούς
08 Μαΐου 2018 18:16
Lord of the Rings series: Ξεκίνησε η αναζήτηση σεναριογράφων και σκηνοθετών

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του GameSpot, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το Amazon έδωσε το έναυσμα για την αναζήτηση σεναριογράφων και σκηνοθετών της σειράς του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Καθώς η παραγωγή του πολυαναμενόμενου αυτού τηλεοπτικού εγχειρήματος αρχίζει να σιγά σιγά να μπαίνει στα σκαριά, το διάσημο δίκτυο έχει πάρει ζεστά την εύρεση των κατάλληλων ανθρώπων που θα αναλάβουν να επιμεληθούν τον σεναριακό μίτο και την σκηνοθεσία του σόου. Μάλιστα κάτι τέτοιο αναφέρεται και στο  ‘The One Ring’, μία από τις πολύ γνωστές fanbase ιστοσελίδες του Lord of the Rings στο Twitter:

Δεν προκαλεί φυσικά έκπληξη το ότι ο Peter Jackson συγκαταλέγεται στην λίστα των επίδοξων δημιουργών που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στο μεγαλεπήβολο αυτό project φαντασίας, τα γεγονότα του οποίου θα λαμβάνουν χώρα πολύ πιο πριν από τα όσα μας εξιστορήθηκαν στην ατμοσφαιρική κινηματογραφική Τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Ο J. Michael Straczynski, μερικές από τις δουλειές του οποίου είναι το Babylon 5, το Crusade, το Jeremiah, και το Sense 8, έχει τονίσει ότι θα ήθελε να συνεισφέρει στην διασκευή ενός τόσο ξεχωριστού σύμπαντος  και να συνεργαστεί με το Amazon, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα έδινε και το πνευμόνι του» για κάτι τόσο μεγάλο! Ο Straczynski μεταξύ άλλων, έχει επεξεργαστεί τα κείμενα του Changeling του Clint Eastwood, και υποστηρίζει ότι είναι ένθερμος fan του Lord of the Rings, αφού στο πανεπιστήμιο είχε γράψει  ολόκληρη εργασία αμιγώς στην γλώσσα των Ξωτικών!

Ο επικός κόσμος που έπλασε ο J.R.R. Tolkien με την πένα του είναι τόσο τεράστιος όσο και πλούσιος σε ουσία, εικόνες και νοήματα. Οπωσδήποτε, λοιπόν, η αφήγηση της προϊστορίας της Μέσης Γης  συνιστά σημαντική πρόκληση, όμως ειδικά σήμερα προσφέρονται πολλοί ευρηματικοί τρόποι ώστε να μεταφερθεί με υποβλητικότητα και μεγαλοπρέπεια στην μικρή οθόνη ένα τόσο ξεχωριστό έργο!