Ο Ian McKellen θέλει να επιστρέψει ως Gandalf στη σειρά Lord of the Rings

Δεν μπορεί να φανταστεί κάποιον άλλον να κρατάει το ραβδί του!
17 Δεκεμβρίου 2017 13:34
Ο Ian McKellen θέλει να επιστρέψει ως Gandalf στη σειρά Lord of the Rings

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Screen Rant, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο βετεράνος ηθοποιός Sir Ian McKellen δεν θέλει να δει άλλον να παίρνει την θέση του ως Gandalf στην ανερχόμενη τηλεοπτική μυθοπλασία του Amazon που θα έχει σχέση με την Μέση Γη.

Κακά τα ψέματα, η φυσιογνωμία του McKellen συνδέθηκε άρρηκτα με τον ξεχωριστό ρόλο που ερμήνευσε στην επική τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ζωντανεύοντας  έναν εμβληματικό λογοτεχνικό χαρακτήρα που προήλθε από την πένα του "Πατέρα του Φανταστικού", J.R.R. Tolkien. Η αγάπη του για τον συγκεκριμένο ήρωα ήταν τόση ώστε μετά τις ταινίες του Lord of the Rings, επέστρεψε ως Gandalf ο Γκρίζος για τα τρία φιλμ του Hobbit που μας αφηγήθηκαν τις περιπέτειες του Bilbo Baggins και των συντρόφων του, για το πώς έφτασε στα χέρια του το δαχτυλίδι του Sauron.

Κριτικοί και θεατές αγκάλιασαν εξαρχής την πολυαγαπημένη φιγούρα του Gandalf ώστε το 2001 να απoσπάσει το βραβείο του 'Καλύτερου Ηθοποιού σε υποστηρικτικό ρόλο' στη διοργάνωση των Screen Actors Guild Awards και το 2002 να προταθεί από την Ακαδημία Κινηματογράφου ως υποψήφιος για Β' Ανδρικό Ρόλο.

Το δέσιμο του McKellen με τον μάγο που ενσάρκωσε είναι τόσο βαθύ, ώστε ακόμη και σήμερα να δείχνει απρόθυμος να παραδώσει τη σκυτάλη σε κάποιον άλλον πιθανό αντικαταστάτη, πόσο μάλλον εν όψει του πολυδάπανου project που σχεδιάζει το Amazon για την προϊστορία της Μέσης Γης.

Σε συνέντευξή του στο BBC One, στην εκπομπή "The Graham Norton Show", ο παρουσιαστής τον ρώτησε: "Το Amazon θα κάνει τηλεοπτική σειρά για το Lord of the Rings. Αυτό δεν είναι ενοχλητικό;...Το ότι θα υπάρξει άλλος Gandalf;". Ο Ian McKellen τότε χωρίς να χάσει καιρό αποκρίθηκε, λέγοντας:

Τι εννοείς θα υπάρξει άλλος Gandalf; Δεν έχω απαντήσει ναι, γιατί δεν έχω ερωτηθεί ακόμη. Αλλά μήπως υπονοείς ότι κάποιος άλλος πρόκειται να τον ερμηνεύσει; Ο Gandalf είναι πάνω από 7.000 ετών, οπότε δεν είμαι πια και τόσο μεγάλος!

Και για να το υπογραμμίζει αυτό τόσο εμφατικά ο McKellen, πάει να πει ότι παρά τα 78 του χρόνια, το λέει η καρδιά του να βάλει μπρος για νέα ταξίδια στον κόσμο των ξωτικών, των νάνων, των ανθρώπων και του τρομακτικού βασιλείου των Nazgul και των Orcs. Από τη στιγμή που δηλώνει με τόση όρεξη ότι λαχταράει να επανέλθει ως Gandalf, επαφίεται πια στην βούληση των δημιουργών του σόου το τι θα πράξουν επ' αυτού, αν και μία τέτοια ευκαιρία δεν την αφήνει κανείς να παρέλθει ανεκμετάλλευτη.