Twin Peaks: Ακόμη να καταλάβουμε το τέλος του "The Return"

Μέχρι και ο κινηματογραφιστής της σειράς δυσκολεύεται ακόμη
26 Σεπτεμβρίου 2017 17:23
Twin Peaks: Ακόμη να καταλάβουμε το τέλος του

Το Twin Peaks με το The Return έκανε μια πολυπόθητη και σαγηνευτική επιστροφή, 25 χρόνια μετά το "Fire Walk with Me" με έναν David Lynch να παρουσιάζει με τον δικό του, μαγευτικά αρρωστημένο και μυστηριώδη τρόπο, τη συνέχεια της ιστορίας. Έχοντας δει το φινάλε, το οποίο αν το πούμε συγκλονιστικό θα ήταν υποτιμητικό, έμειναν όλοι σοκαρισμένοι από την εξέλιξη και το πως τελείωσε (;) το ταξίδι του Dale Cooper και των χαρακτήρων, καθώς στο τυπικό στυλ του Lynch αρκετά ερωτήματα αφέθηκαν αναπάντητα. Αν το κοινό και οι fans ακόμη προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τα όσα είδαν, χωρίς κανένα φως στο τούνελ, φανταστείτε πως ούτε και οι εμπλεκόμενοι στο project μπορούν να ξεκαθαρίσουν τα γεγονότα. 

Στην ίδια φάση με το κοινό, αποκάλυψε πως είναι ο κινηματογραφιστής του Twin Peaks: The Return και επι χρόνια συνεργάτης του Lynch, Peter Deming, ο οποίος είπε στο IndieWire:

Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω ο ίδιος τι έγινε. 

Και τον νιώθουμε απόλυτα. Συγκεκριμένα, το ότι η νέα σεζόν γυρίστηκε σαν μια ταινία ήταν πιο συγκεγχυμένο για τον Deming, διότι η παραγωγή έμενε σε μια τοποθεσία και γύριζε όλες τις σκηνές που λάμβαναν μέρος εκεί μεμιάς, πριν προχωρήσουν στο επόμενο πλατό και κάνουν το ίδιο. Κυριολεκτικά, τίποτα δεν γυρίστηκε με την σωστή σειρά κάτι που τον αποπροσανατόλισε. 

"Δεν είχα χρόνο προσωπικά για να προετοιμαστώ για 500 σελίδες υλικού αλλά ακόμη και αν είχα μια ιδέα για γύρισμα δεν είσαι πραγματικά σίγουρος -πέραν από έναν αριθμό σκηνής- που βρίσκεσαι στην ιστορία. Υπάρχει μια τόσο μεγάλη ποσότητα υλικού που ήταν σχετικά δύσκολο να διατηρήσεις μια γραμμική οπτική στα γεγονότα. Συνεχώς γυρνούσα πίσω στο σενάριο επειδή υπήρχαν τόσοι πολλοί χαρακτήρες και προσπαθούσα να τα καταλάβω και σε ένα σημείο απλά έπρεπε τελικά να γίνει η δουλειά."

Αποκάλυψε, επίσης, πως ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα για τον Lynch που του πήρε 4.5 χρόνια από τη ζωή του, έχοντας δουλέψει πολλές εβδομάδες με 7 εργάσιμες μέρες. Στο τέλος, ανέφερε πως "Σίγουρα θα επανασυνδεθώ με τον Lynch τον χειμώνα για να δω τι έχει στο μυαλό του". Το ζήτημα πλέον για τους fans είναι να δρομολογηθεί ένα Twin Peaks Season 4, το οποίο ακόμη δεν έχει συζητηθεί από κανέναν επίσημα.