Δημιουργοί Stranger Things: "Ρυθμίστε σωστά τις τηλεοράσεις σας"

Για να απολαύσουμε σωστά την 80's μαγεία της σειράς
06 Σεπτεμβρίου 2017 17:55
Δημιουργοί Stranger Things:

Τα Αδέρφια Duffer, οι δημιουργοί της αναπάντεχα μεγάλης επιτυχίας του Stranger Things έκαναν μια παράκληση στους fans της σειράς, έτσι ώστε να τιμήσουν πλήρως την οπτική εμπειρία που θα προσφέρει η επερχόμενη και άκρως αναμενόμενη δεύτερη σεζόν της σειράς. Αυτή η παράκληση είναι στο να ρυθμίσουν όλοι τις τηλεοράσεις τους σωστά και να βγάλουν το motion blur εφέ που έχουν μερικές ώστε να εξομαλύνουν την κίνηση, κάτι που χρησιμοποιείται σε όλες τις τηλεοράσεις των τελευταίων ετών κυρίως σε αθλητικές μεταδόσεις. Πολλές φορές οι τηλεθεατές το ξεχνούν ανοιχτό τo setting που μετατρέπει την εικόνα σαν να έχει γυριστεί σε βιντεοκασέτα ή κινητό ή κοινώς αυτό που λέγεται και ως "soap opera effect". 

Επομένως τα ειδικά εφέ εμφανίζονται με μια φτηνιάρικη υφή και όχι με κινηματογραφικό τρόπο και μίλησαν για αυτό στο Vulture

Matt: Το κυρίως θέμα είναι να κλείσετε οτιδήποτε λέει "motion" (κίνηση), "TruMotion", "Smooth Motion". Όταν πάω στα σπίτια των φίλων μου, συνεχώς φτιάχνω τις τηλεοράσεις του. Όλοι εμείς εδώ στο Hollywood ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο και κόπο και χρήματα για να δείχνουν όλα σωστά. Και όταν το βλέπεις σε κάποιου το σπίτι είναι λες και το τράβηξαν με iPhone.

Ross: Είναι σοκαριστικό! Ήμασταν στην Comic-Con τις προάλλες και περπατούσαμε στον κυρίως όροφο και οι ρυθμίσεις σε κάθε TV ήταν λάθος. Ήμουν σε φάση "Δεν το έστησαν αυτό ένα μάτσο nerds; Τι συμβαίνει με αυτούς;

Για αυτό λοιπόν ακολουθήστε τις οδηγίες των Duffer Brothers, πριν παρακολουθήσετε το Stranger Things Season 2 στις 27 Οκτωβρίου στο Netflix.