Confederate: Οι David Benioff και D.B. Weiss πήραν το "πράσινο φως"

Οι δημιουργοί του “Game of Thrones” θα επιστρέψουν με κάτι εντελώς διαφορετικό
30 Ιουλίου 2017 09:07
Confederate: Οι David Benioff και D.B. Weiss πήραν το

Με νέα σειρά στο HBO καταφτάνουν οι σκηνοθέτες του Game of Thrones. Ενώ λοιπόν, «το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» του George R. R. Martin αρχίζει να σιγεί, με την ιστορία των επτά Οίκων να φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της, με μία μόνο ακόμη σεζόν να απομένει να γυριστεί, οι David Benioff και D.B. Weiss έβαλαν κιόλας μπρος για νέες περιπέτειες.

Τι και εάν είχαν να κάνουν με δράκους, γίγαντες και ζωντανούς νεκρούς, οι ακούραστοι αυτοί δημιουργοί τραβούν ακάθεκτοι για την δόξα με το νέο τους εγχείρημα. Το επόμενο σχέδιο των David Benioff και D.B. Weiss φαίνεται πως περιλαμβάνει την διατήρηση της συνεργασίας τους με το HBO και την ενίσχυσή της με την ανερχόμενη σειρά Confederate. Πρόκειται για ένα δράμα εποχής που εξιστορεί τα γεγονότα που οδήγησαν στον Γ’ Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο. Η σειρά θα ακολουθήσει μία εναλλακτική τροπή, σύμφωνα με την οποία οι νότιες πολιτείες έχουν αποχωρήσει από την Ένωση, συστήνοντας ένα νέο έθνος όπου ο θεσμός της δουλείας έχει επικαιροποιηθεί και εξακολουθεί να είναι ενεργός. Ο μίτος της υπόθεσης ξετυλίγεται γύρω από φυσιογνωμίες των δύο αντίπαλων πλευρών: υπέρμαχοι της ελευθερίας, κυνηγοί σκλάβων, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, εγκληματίες, στελέχη ενός ομίλου που απασχολεί τους δούλους και τις οικογένειες τους.

Η παραγωγή του Confederate θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της 8ης σεζόν του Game of Thrones. Ο Casey Bloys, διευθυντής προγράμματος του HBO, δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Καθώς το λαμπρό Game of Thrones κόβει ταχύτητα πλησιάζοντας προς την τελευταία του σεζόν, είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να συνεχίσουμε τη σχέση μας με τον Dan και τον David, γνωρίζοντας ότι κάθε θέμα με το οποίο καταπιάνονται θα οδηγήσει σε μια μοναδική και φιλόδοξη σειρά.»