Netflix: Φαίνεται να του βγαίνει το μέτρο με την πάταξη του διαμοιρασμού κωδικών

Σύμφωνα με έρευνα εταιρίας ανάλυσης δεδομένων
10 Ιουνίου 2023 11:52
Netflix: Φαίνεται να του βγαίνει το μέτρο με την πάταξη του διαμοιρασμού κωδικών

Πολλές και σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις για το νέο μέτρο του Netflix που βάζει τέλος στον διαμοιρασμό των λογαριασμών μεταξύ φίλων και γνωστών, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που αποφάσισαν να διακόψουν τις συνδρομές τους. Όχι όμως και τόσοι πολλοί ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα για το Netflix. 

Αυτό προκύπτει από μια νέα έρευνα της εταιρίας ανάλυσης δεδομένων Antenna, η οποία παρατήρησε απότομη αύξηση στις εγγραφές νεών λογαριασμών από τότε που επιβλήθηκε το μέτρο στις ΗΠΑ και σε μερικές ακόμη χώρες από τα τέλη Μαΐου. Από το 2019 που μετράει τα στατιστικά του Netflix, η Antena αναφέρει ότι ο streaming κολοσσός είχε τις τέσσερις από τις μεγαλύτερες μεμονωμένες ημέρες εγγραφών. Χαρακτηριστικά στις 26 και 27 Μαΐου σημειώθηκαν σχεδόν 100.000 εγγραφές την ημέρα, ενώ ,η εταιρία ανάλυσης είδε ότι κατά μέσο όρο γινόντουσαν περίπου 73.000 νέες συνδρομές στο διάστημα του τετραημέρου που κορυφώθηκαν. 

Η Antenna ανέφερε ότι κατά μέσο όρο αυτός ήταν μεγαλύτερος αριθμός κατά 102% σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων 60 ημερών. Ανέφερε κιόλας ότι οι νέες εγγραφές ξεπέρασαν κατά πολύ τα νούμερα όσων συνδρομητών ακύρωσαν τις συνδρομές τους. Μάλιστα πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση στις νέες εγγραφές στο Netflix για τις ΗΠΑ από την εποχή των lockdown και της πανδημίας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020. 

Αξίζει βέβαια, να σημειωθεί ότι αυτά δεν είναι επίσημα νούμερα του Netflix αλλά τρίτης εταιρίας, επομένως αναμένουμε κάποια σχετική ανακοίνωση του Netflix για να έχουμε μια σαφέστερη εικόνα για το πώς επηρεάστηκε η βάση συνδρομητών του. Στις ΗΠΑ, οι συνδρομητές πρέπει πλέον να πληρώνουν επιπλέον 8 δολάρια το μήνα για τους λογαριασμούς που έχουν πρόσβαση εκτός του κύριου νοικοκυριού, αν και μπορείτε ακόμα να παρακολουθείτε όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν ένα υπάρχον προφίλ σε έναν νέο λογαριασμό για να διατηρήσουν όλες τις προτιμήσεις και τα δεδομένα τους ανέπαφα.

Λέγεται ότι πάνω από 100 εκατομμύρια συνδρομητές και χρήστες του Netflix θα επηρεαστούν από αυτό το αμφιλεγόμενο μέτρο, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι πολλοί φίλοι, γνωστοί και οικογένειες μοιράζονται τους λογαριασμούς τους με άλλα άτομα εκτός του σπιτιού τους. Με βάση τη στρατηγική του Netflix, το 1/3 των συνολικά 223+ εκατομμυρίων συνδρομητών του, δεν πληρώνει καν για την υπηρεσία και φυσικά θέλει να βγάλει λεφτά από αυτούς τους λογαριασμούς. 

Είναι θέμα χρόνου πλέον να προελαύσει αυτό το μέτρο και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας. 

Tags: