Game of Thrones: Σταματάει η παραγωγή μιας prequel σειράς

Τo ανακοίνωσε ο George R.R. Martin λόγω της απεργίας των σεναριογράφων
09 Μαΐου 2023 08:48
Game of Thrones: Σταματάει η παραγωγή μιας prequel σειράς

Η μαζική απεργία του Σωματείου Σεναριογράφων του Hollywood παρέλυσε ένα σωρό ταινίες αλλά κυρίως και σειρές με αρκετές μεγάλες και λατρεμένες παραγωγές να αναγκάζονται να διακόψουν την παραγωγή τους. Το πιο πρόσφατο θύμα ήταν η 5η και τελευταία σεζόν του Stranger Things

Και μπορεί το House of the Dragon και η 2η σεζόν του να τη γλίτωσαν, καθώς τα σενάρια των νέων επεισοδίων ήταν έτοιμα εδώ και καιρό, αλλά μία από τις σειρές του Game of Thrones που βρίσκονται στα σκαριά δεν τη γλίτωσε. 

Ο George R.R. Martin ανακοίνωσε μέσα από το blog του ότι σταματάει το γράψιμο της prequel σειράς του Game of Thrones με τίτλο, "A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Night" η οποία προορίζεται να προβληθεί μέσα από το Max. Όπως εξήγησε στην ανάρτησή του "Το GoT spinoff του A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Night θα κλείσει για όλη τη διάρκεια της απεργίας." και συνέχισε δηλώνοντας την υποστήριξή του στην WGA: 

"Η απεργία ξεκίνησε. Κανένας δεν το ήθελε αυτό, τουλάχιστον κανένας σεναριογράφος με λίγη λογική πάνω του, αλλά οι παραγωγοί και τα στούντιο και τα δίκτυα και οι streaming υπηρεσίες μας άφησαν χωρίς άλλη επιλογή. Υπάρχουν διαδηλώσεις μπροστά από κάθε συγκρότημα στούντιο και ηχητική σκηνή στο Λος Άντζελες, και σε πολλές άλλες πόλεις επίσης. Συνηθίστε τους. Πιστεύω ότι θα είναι εκεί για πολύ καιρό.

Δεν βρίσκομαι στο Λος Άντζελες, οπότε δεν μπορώ να ακολουθήσω μία απεργιακή πορεία, όπως έκανα το 1988, αλλά θέλω να δηλώσω επίσημα την πλήρη, απόλυτη και απερίφραστη υποστήριξή μου στη συντεχνία μου".

Πρόκειται για την εδώ και αρκετά χρόνια φημολογούμενη prequel σειρά του Game of Thrones, που θα διηγηθεί στις ιστορίες του ιππότη Ser Duncan the Tall και του μικροκαμωμένου ακόλουθού του, ονόματι "Egg". Θα βασίζεται φυσικά στα spinoff μυθιστορήματα του George R.R. Martin των Dunk & Egg, εκεί όπου εκτελεστικός παραγωγός και σεναριογράφος θα είναι ο ίδιος με την Ira Parker, ενώ εκτελεστικοί παραγωγοί θα είναι επίσης οι Ryan Condal (συνδημιουργός House of the Dragon) και Vince Gerardis.

Η επίσημη περιγραφή της σειράς αυτής αναφέρει: "Έναν αιώνα πριν από τα γεγονότα του Game of Thrones, δύο απίθανοι ήρωες περιπλανιόντουσαν στο Γουέστερος... ένας νεαρός, αφελής αλλά θαρραλέος ιππότης, ο Σερ Duncan ο Ψηλός, και ο μικροκαμωμένος ακόλουθος του, ο Egg. Σε μια εποχή που η γενιά των Targaryen κατέχει ακόμα τον Σιδερένιο Θρόνο και η μνήμη του τελευταίου δράκου δεν έχει ακόμα χαθεί από τη μνήμη των ζωντανών, σπουδαία πεπρωμένα, ισχυροί εχθροί και επικίνδυνα κατορθώματα περιμένουν αυτούς τους ασυνήθιστους και ασύγκριτους φίλους."

Η απεργία ήρθε ως αποτέλεσμα της αποτυχίας να έρθει σε συμφωνία η WGA με τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ όπως τα Netflix, Amazon, Disney, Apple, Warner Bros. Discovery, NBC Universal, Paramount και Sony, τα οποία υπάγονται στην ένωση του Alliance of Motion Picture and TV Producers (AMPTP), ύστερα από έξι εβδομάδες διαπραγματεύσεων.