Game of Thrones: Έρχεται νέα prequel σειρά μετά το House of the Dragon

Το HBO αναπτύσσει ένα νέο project λόγω της επιτυχίας του “House of the Dragon“
04 Απριλίου 2023 00:49
Game of Thrones: Έρχεται νέα prequel σειρά μετά το House of the Dragon

Μια νέα prequel σειρά του Game of Thrones φαίνεται πως ετοιμάζεται να έρθει στις οθόνες μας μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το "House of the Dragon", που αποτέλεσε την πρώτη prequel απόπειρα στο σύμπαν του A Song of Ice and Fire

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety, το ΗΒΟ συζητάει έντονα τη δημιουργία της σειράς του Aegon I Targaryen. Προς το παρόν αυτή η prequel σειρά του House of the Dragon βρίσκεται σε πολύ πρώιμα στάδια καθώς δεν έχει προσληφθεί καν σεναριογράφος, αλλά η αναζήτησή του γίνεται ήδη με το HBO να επιδιώκει να το προχωρήσει προς την παραγωγή. 

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που αναφέρεται στο ρεπορτάζ είναι ότι συζητιέται και μια ταινία που θα συνδεθεί με το prequel του Aegon I Targaryen, όπως για παράδειγμα μια συμπαραγωγή των Warner Bros. και HBO με μια ταινία Game of Thrones που θα οδηγούσε στην ιστορία της εν λόγω σειράς, αν και αυτά τα πλάνα παραμένουν ρευστά προς το παρόν. 

Η prequel σειρά του Aegon Targaryen λέγεται ότι θα αφηγείται την ιστορία του πώς ο Aegon και οι αδελφές-σύζυγοί του, Visenya και Rhaenys, χρησιμοποίησαν τον στρατό τους και τους τρεις δράκους τους για να κατακτήσουν έξι από τα επτά βασίλεια του Westeros, με εξαίρεση το Dorne. Με αυτόν τον τρόπο, ο Aegon I έγινε ο πρώτος βασιλιάς του Westeros, ο πρώτος που κάθισε στον Σιδηρούν Θρόνο και ο ιδρυτής της δυναστείας των Targaryen. Τα γεγονότα αυτά έλαβαν χώρα περίπου 300 χρόνια πριν από τα γεγονότα του "Game of Thrones".

Το ότι πλέον ακούγεται και το ενδεχόμενο μιας ταινίας Game of Thrones δεν αποτελεί έκπληξη μιας και το IP είναι ένα από τα πολυτιμότερα στη φαρέτρα της Warner Bros. Discovery. 

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως η 2η σεζόν του House of the Dragon θα περιλαμβάνει λιγότερα επεισόδια από την 1η σεζόν. Επίσης οι συντελεστές του HBO και της σειράς οραματίζονταν εξ αρχής μια ιστορία που θα διαρκέσει τρεις με τέσσερις σεζόν. Λόγω αυτού, ο showrunner Ryan Condal μαζί με τον δημιουργό και εκτελεστικό παραγωγό, George R.R. Martin, έχουν σχεδιάσει από πριν την 3η σεζόν του House of the Dragon, η οποία μάλιστα έχει πάρει το "πράσινο φως" από το HBO.

Tη δημιουργία του υπογράφουν οι George R.R. Martin και Ryan J. Condal (Colony). Ο Condal, μαζί με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik, εκτελούν χρέη showrunner και εκτελεστικών παραγωγών. Η 1η σεζόν κόστισε περί τα $200 εκατομμύρια συνολικά συμπεριλαμβανομένης και της μεγαλύτερης διαφημιστικής καμπάνιας στην ιστορία του HBO, εκ των οποίων τα μισά ήταν το budget των επεισοδίων. 

Η 2η σεζόν έχει ήδη πάρει το "πράσινο φως" από το HBO, ωστόσο ο Miguel Sapochnik ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του σκηνοθέτη και showrunner. Τις εντυπώσεις μας από τη 1η σεζόν του House of the Dragon, όπως της επιμελήθηκε ο Αντώνης Παυλίδης, θα βρείτε πατώντας εδώ

Πότε αναμένεται η 2η σεζόν του House of the Dragon; 

Το Deadline μεταδίδει ότι η 2η σεζόν του House of the Dragon θα ξεκινήσει τα γυρίσματά της μέσα στον Απρίλιο του 2023. Επομένως δύσκολα να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του 2023 και επιβεβαιωμένα πλέον αναμένεται να κυκλοφορήσει στο HBO το καλοκαίρι του 2024. Πρόκειται για μια ημερομηνία που και ο διευθυντής προγράμματος του HBO, Casey Bloys, είχε επιβεβαιώσει σε παλιότερη συνέντευξή του.