Taboo 2η Σεζόν: Ευχάριστα νέα για την επιστροφή της σειράς του Tom Hardy

Πόσο κοντά είμαστε στην επιστροφή του James Keziah Delaney;
25 Μαρτίου 2023 09:53
Taboo 2η Σεζόν: Ευχάριστα νέα για την επιστροφή της σειράς του Tom Hardy

Πόσο κοντά βρίσκεται η επιστροφή του James Keziah Delaney του Tom Hardy; Τουλάχιστον πιο κοντά από όσο ήταν μέχρι προηγουμένως αν κρίνουμε από τις νέες δηλώσεις ενός εκ των παραγωγών της σειράς, ο οποίος έδωσε μια ευχάριστη ενημέρωση για τον ερχομό της 2ης σεζόν του Taboo

Κανονικά η σειρά του BBC είχε πάρει το "πράσινο φως" για τη 2η σεζόν πριν από 4 ολόκληρα χρόνια αλλά έκτοτε δεν έχουν κινηθεί τα γρανάζια της και πολύ, παρά το γεγονός ότι τόσο ο Hardy, όσο και ο συνδημιουργός του, Steven Knight (Peaky Blinders) μιλούσαν συχνά-πυκνά για τις προθέσεις τους. 

Τώρα, ο Dean Baker, ένας εκ των παραγωγών του Taboo μίλησε στο The Radio Times και αποκάλυψε ότι έχουν ήδη επισήμως ξεκινήσει να εργάζονται για τη 2η σεζόν, ελπίζοντας ότι θα βγει στον αέρα σύντομα κιόλας. "Αυτόν τον καιρό δουλεύουμε πάνω στη 2η σεζόν του Taboo και ελπίζουμε να εξερευνήσουμε λίγο παραπάνω τον Dickens (όπως με τη σειρά "Great Expectations" με τους Steve, Ridley και Tom." είπε χαρακτηριστικά ο Baker. 

Σε παλιότερη δήλωση του Steven Knight για το πότε θα δούμε τη 2η σεζόν ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του 2023. Επομένως αν λάβουμε υπόψιν και τη νέα δήλωση του παραγωγού, όλα βαίνουν καλώς μέχρι τώρα στο πρόγραμμα για να επιστρέψει το Taboo στις οθόνες μας. 

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι τη σειρά δημιούργησε ο ίδιος ο Tom Hardy, μαζί με τον πατέρα του Edward "Chips" Hardy και τον Steven Knight, που μας χάρισε το Peaky Blinders. Η ιστορία ξεκινά το 1814 όταν ο James Keziah Delaney, επιστρέφει από τα πέρατα της γης εντελώς αλλαγμένος, παρόλο που θεωρούνταν νεκρός για χρόνια. Όταν επιστρέφει από την Αφρική στην πατρίδα του στο Λονδίνο, κληρονομεί ότι έχει απομείνει από την ναυτιλιακή αυτοκρατορία του πατέρα του και προσπαθεί να ξαναχτίσει μια ζωή για τον ίδιο. 

Η σειρά λατρεύτηκε για το μυστικιστικό, σκοτεινό και τραχύ ύφος της, την κινηματογράφηση και το μοντάζ που το μετατρέπουν σε μια μυσταγωγία, καθώς και για τα πλούσια συστατικά (πιστολίδια, ίντριγκες, plot twists) που συνθέτουν ένα καθωσπρέπει θέαμα. 

Το Taboo είχε λάβει εξαιρετικές κριτικές όταν προβλήθηκε το 2017 σε FX και BBC, μαζί με δύο υποψηφιότητες για βραβείο Emmy και αρκετές υποψηφιότητες για BAFTA βραβεία. 

Μαζί με τον Hardy παίζουν οι: Jessey Buckley, Oona Chaplin, Leo Bill, Stephen Graham, Jefferson Hall, Michael Kelly, Jonathan Price, Mark Gatiss και Tom Hollander. 

Τα πλάνα του Knight θέλουν συνολικά τρεις σεζόν για την ιστορία του Taboo αλλά ας μη προτρέχουμε, καθώς ακόμη αναμένουμε τη 2η σεζόν.