The Last of Us HBO: Αποκαλύφθηκε ποιο ήταν το εναλλακτικό τέλος στο φινάλε της 1ης σεζόν

Είχαν σκοπό να αλλάξουν δραστικά την τελευταία σκηνή σε σχέση με το βιντεοπαιχνίδι
16 Μαρτίου 2023 19:07
The Last of Us HBO: Αποκαλύφθηκε ποιο ήταν το εναλλακτικό τέλος στο φινάλε της 1ης σεζόν

Ανάμεσα στα όσα πολλά δήλωσαν οι δημιουργοί της σειράς "The Last of Us" του HBO μετά το φινάλε, ένα ακόμη highlight της συνέντευξής τους ξεχώρισε. Οι Neil Druckmann (co-showrunner και δημιουργός του τίτλου της Naughty Dog) και Craig Mazin (Chernobyl) μίλησαν εκτενώς στο GQ αποκαλύπτοντας πολλά για το φινάλε, το σκεπτικό γύρω από τις σημαντικές πτυχές του και τα όσα θα ακολουθήσουν στη 2η σεζόν. 

Ο Mazin ξεκίνησε να μιλά για ένα διαφορετικό, εναλλακτικό τέλος που είχαν κατά νου για το 9ο επεισόδιο με τίτλο "Look for the Light". Συγκεκριμένα, στη σκηνή που είδαμε στο τελικό cut είναι επί της ουσίας ίδια με την τελική σκηνή του παιχνιδιού The Last of Us. O Joel λέει ψέματα κατάμουτρα στην Ellie για τα όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο και περπατούν προς το Jackson. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Mazin η σκηνή αυτή θα ήταν αρκετά διαφορετική και σκηνοθετημένη έτσι ώστε να τονιστεί πιο ξεκάθαρα το χάσμα μεταξύ τους. Εκεί που ο Joel (Pedro Pascal) της λέει ότι θα βρουν κάτι άλλο για να παλέψουν, η Ellie κοντοστέκεται και του απαντάει ξερά με ένα απλό "εντάξει" και απομονώνεται περαιτέρω στη δική της φούσκα. 

Μιλώντας περαιτέρω για την απόφαση να επιλέξουν να ρίξουν αυλαία με μια σκηνή πιστή στο φινάλε του παιχνιδιού, ο Mazin είπε: 

Η αλλαγή ήταν πραγματικά περισσότερο κάτι με το οποίο έπαιζε ο Ali Abbasi, ο σκηνοθέτης μας. Είχε αυτή τη σκέψη να παίξουμε αυτή την ελαφρώς μεγαλύτερη, πιο θλιβερή εκδοχή όπου η Ellie λέει "εντάξει" και μετά γυρίζει και φεύγει. Και ο Joel την ακολουθεί. Βλέπουμε τους δύο τους να περπατούν, όχι πραγματικά μαζί, αλλά χωριστά, προς το Τζάκσον. Παρατείνεται και μετά σβήνει. Υπήρχε κάτι όμορφο σε αυτό".

Ο Mazin έκανε λόγο πως σκέφτηκαν αρκετά τις αντιδράσεις του κοινού εάν άλλαζαν την τελευταία σκηνή, καθώς τέθηκε το ερώτημα εάν θα ενοχλούνταν όσοι έπαιξαν το παιχνίδι γιατί δε θα έπαιρναν το φινάλε που έπαιξαν ή εάν θα υπήρξαν μεγαλύτερες αντιδράσεις εάν ήταν το ίδιο. 

Τις εντυπώσεις των Unboxholics για την 1η σεζόν μπορείτε να τις δείτε στο video review

Για να μάθετε πρώτοι όσα αναμένεται να δούμε στη 2η σεζόν και αποκάλυψαν -μέχρι τώρα- οι δημιουργοί της σειράς, πατήστε εδώ

Δείτε εδώ τα απίθανα νούμερα τηλεθέασης που έκαναν όλα τα επεισόδια της 1ης σεζόν του The Last of Us. 

Λίγα λόγια για τη σειρά The Last of Us:

Στη σειρά του The Last of Us πρωταγωνιστούν οι Pedro Pascal (Mandalorian), Bella Ramsey (Game of Thrones), Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate), Nico Parker (Dumbo), Nick Offerman (Parks & Rec), Storm Reid (Euphoria), Merle Dandridge (Greenleaf), Jeffrey Pierce (The Foreigner), Troy Baker (Naruto: Shippuden), Ashley Johnson (Blindspot), Lamar Johnson (Your Honor), Keivonn Woodard, Graham Greene (American Gods) και Elaine Miles (Smoke Signals).

Η σειρά, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο παιχνίδι του PlayStation, διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά την καταστροφή του σύγχρονου πολιτισμού. Ο Joel, ένας σκληροτράχηλος επιζών, προσλαμβάνεται για να μετακινήσει λαθραία την Ellie, ένα 14χρονο κορίτσι, μακριά από την ζώνη καραντίνας. Αυτό που ξεκινά ως μια μικροδουλειά σύντομα μετατρέπεται σε ένα βάρβαρο ταξίδι, καθώς και οι δύο πρέπει να διασχίσουν τις ΗΠΑ και να εξαρτηθούν ο ένας από τον άλλον για την επιβίωσή τους.

Οι σκηνοθέτες των επεισοδίων της 1ης σεζόν είναι οι εξής: Neil Druckmann (δημιουργός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του videogame), Jasmila Žbanić (Quo Vadis, Aida), Ali Abbasi (Border), Peter Hoar (Marvel's Daredevil, The Umbrella Academy, Cloak & dagger, Altered Carbon), Jeremy Webb, Liza Johnson και ο showrunner Craig Mazin (Chernobyl).