The Last of Us: Η καμηλοπάρδαλη στο τελευταίο επεισόδιο δεν ήταν CGI! (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Δείτε πώς γυρίστηκε η εμβληματική σκηνή του φινάλε
16 Μαρτίου 2023 01:32
The Last of Us: Η καμηλοπάρδαλη στο τελευταίο επεισόδιο δεν ήταν CGI! (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Το φινάλε της 1ης σεζόν του The Last of Us ολοκλήρωσε την ιστορία του πρώτου παιχνιδιού της Naughty Dog, κάνοντας μια εξαιρετικά πιστή μεταφορά των γεγονότων μέχρι και μια συγκεκριμένη εμβληματική σκηνή. Ο λόγος για τη σκηνή που ο Joel (Pedro Pascal) και η Ellie (Bella Ramsey) μοιράζονται μια ξέγνοιαστη στιγμή -την πρώτη εδώ και πολύ καιρό στο ταξίδι τους- όπου η Ellie συναντά μια καμηλοπάρδαλη, λίγο πριν φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, δηλαδή το νοσοκομείου του Salt Lake. 

Στην σκηνή που μεταφέρεται πρακτικά 1:1 από το βιντεοπαιχνίδι στην μικρή οθόνη υπήρξαν μερικά "VFX τρικ" για να ζωντανέψει. Κυρίως αυτά αφορούν την καμηλοπάρδαλη, καθώς εάν νομίζατε ότι είναι δημιούργημα των ειδικών εφέ, πέσατε έξω. Δεν είναι CGI, καθώς πρόκειται για μια πέρα για πέρα αληθινή καμηλοπάρδαλη που χρησιμοποίησε η παραγωγή. 

Το ίδιο συμβαίνει και με το κοπάδι τους που βλέπει η Ellie λίγο παρακάτω στην ίδια σκηνή. Όπως αναφέρει ο Alex Wang, επικεφαλής των VFX της σειράς ήταν υπεύθυνος για το στήσιμο της σκηνής. Παρόλο που θα μπορούσαν να έχουν φτιάξει μια CGI καμηλοπάρδαλη πολύ εύκολα, λόγω του χρόνου που τους πίεζε επέλεξαν να πάνε με την παραδοσιακή οδό. 

Έτσι συνεργάστηκαν για αρκετό καιρό με τον Ζωολογικό Κήπο του Calagary στον Καναδά για να εκπαιδεύσουν τις καμηλοπαρδάλεις να τρώνε από το χέρι της Bella Ramsey στην σκηνή. Χρησιμοποίησαν επίσης μια μίξη blue screen σκηνικών, πραγματικών σετ και γυρισμάτων σε εξωτερικό χώρο για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα. 

Δείτε εικόνες και βίντεο από τα γυρίσματα: 

Τις εντυπώσεις των Unboxholics για την 1η σεζόν μπορείτε να τις δείτε στο video review

Για να μάθετε πρώτοι όσα αναμένεται να δούμε στη 2η σεζόν και αποκάλυψαν -μέχρι τώρα- οι δημιουργοί της σειράς, πατήστε εδώ

Δείτε εδώ τα απίθανα νούμερα τηλεθέασης που έκαναν όλα τα επεισόδια της 1ης σεζόν του The Last of Us. 

Λίγα λόγια για τη σειρά The Last of Us:

Στη σειρά του The Last of Us πρωταγωνιστούν οι Pedro Pascal (Mandalorian), Bella Ramsey (Game of Thrones), Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate), Nico Parker (Dumbo), Nick Offerman (Parks & Rec), Storm Reid (Euphoria), Merle Dandridge (Greenleaf), Jeffrey Pierce (The Foreigner), Troy Baker (Naruto: Shippuden), Ashley Johnson (Blindspot), Lamar Johnson (Your Honor), Keivonn Woodard, Graham Greene (American Gods) και Elaine Miles (Smoke Signals).

Η σειρά, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο παιχνίδι του PlayStation, διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά την καταστροφή του σύγχρονου πολιτισμού. Ο Joel, ένας σκληροτράχηλος επιζών, προσλαμβάνεται για να μετακινήσει λαθραία την Ellie, ένα 14χρονο κορίτσι, μακριά από την ζώνη καραντίνας. Αυτό που ξεκινά ως μια μικροδουλειά σύντομα μετατρέπεται σε ένα βάρβαρο ταξίδι, καθώς και οι δύο πρέπει να διασχίσουν τις ΗΠΑ και να εξαρτηθούν ο ένας από τον άλλον για την επιβίωσή τους.

Οι σκηνοθέτες των επεισοδίων της 1ης σεζόν είναι οι εξής: Neil Druckmann (δημιουργός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του videogame), Jasmila Žbanić (Quo Vadis, Aida), Ali Abbasi (Border), Peter Hoar (Marvel's Daredevil, The Umbrella Academy, Cloak & dagger, Altered Carbon), Jeremy Webb, Liza Johnson και ο showrunner Craig Mazin (Chernobyl).