The Last of Us: Διέλυσε τα “μηχανάκια“ της τηλεθέασης μετά και το φινάλε της σειράς

Τα νούμερα του HBO μιλούν από μόνα τους για την πορεία της σειράς
13 Μαρτίου 2023 23:06
The Last of Us: Διέλυσε τα “μηχανάκια“ της τηλεθέασης μετά και το φινάλε της σειράς

Με τη δύναμη των αριθμών μιλάει το HBO για την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το The Last of Us, καθώς ύστερα και από το συγκλονιστικό φινάλε της σειράς, δημοσίευσε αναλυτικά τα νούμερα τηλεθέασης για κάθε επεισόδιο. 

Φαινόταν από την πορεία των προηγούμενων ότι το τηλεοπτικό The Last of Us θα κλείσει σαρωτικά και σε αυτόν τον τομέα και πράγματι έτσι έγινε. Το 9ο και τελευταίο επεισόδιο της 1ης σεζόν με τίτλο "Look for the Light" σημείωσε 8.2 εκατομμύρια τηλεθεατές, σύμφωνα με το HBO, πραγματοποιώντας έτσι ρεκόρ για τη σειρά, την ώρα που κοντραριζόταν παράλληλα με την ζωντανή μετάδοση των Oscars 2023.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η σειρά είχε να αντιμετωπίσει αναπάντεχο ανταγωνισμό καθώς και το 4ο επεισόδιο είχε προβληθεί παράλληλα με τα βραβεία Grammy. Και τότε ξεπέρασε τον ανταγωνισμό και σημείωσε υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης από το προηγούμενο επεισόδιο. 

Μέσα από το Twitter του HBO Max έγιναν γνωστά κι άλλα στατιστικά, καθώς μέχρι σήμερα τα πρώτα έξι επεισόδια του 1ου κύκλου έχουν κατά μέσο όρο 30.4 εκατομμύρια τηλεθεατές, με το 1ο επεισόδιο να φτάνει τους 40 εκατομμύρια τηλεθεατές. 

Τα εντυπωσιακά νούμερα δεν σταματούν εδώ, καθώς το The Last of Us είναι η πιο επιτυχημένη σε τηλεθέαση σειρά του HBO Max σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική, αφήνοντας πίσω τόσο το "Game of Thrones" όσο και το "House of the Dragon"

Αναλυτικά τα νούμερα τηλεθέασης ανά επεισόδιο: 

  • Επεισόδιο 1 – 4.7 εκατ.
  • Επεισόδιο 2 – 5.7 εκατ.
  • Επεισόδιο 3 – 6.4 εκατ.
  • Επεισόδιο 4 – 7.5 εκατ.
  • Επεισόδιο 5 – 11.6 εκατ.*
  • Επεισόδιο 6 – 7.8 εκατ.
  • Επεισόδιο 7 – 7.7 εκατ.
  • Επεισόδιο 8 – 8.1 εκατ.
  • Επεισόδιο 9 – 8.2 εκατ.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι το 5ο επεισόδιο προβλήθηκε με ανορθόδοξο τρόπο δύο μέρες νωρίτερα, λόγω του Super Bowl και για αυτό τα νούμερά του είναι πιο φουσκωμένα από τα υπόλοιπα, όπως τονίζει και το Variety. Αναλυτικά για τα όσα έγιναν στο 9ο επεισόδιο θα βρείτε στο σχετικό άρθρο που συνοψίζει τα γεγονότα

Λίγα λόγια για τη σειρά The Last of Us:

Στη σειρά του The Last of Us πρωταγωνιστούν οι Pedro Pascal (Mandalorian), Bella Ramsey (Game of Thrones), Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate), Nico Parker (Dumbo), Nick Offerman (Parks & Rec), Storm Reid (Euphoria), Merle Dandridge (Greenleaf), Jeffrey Pierce (The Foreigner), Troy Baker (Naruto: Shippuden), Ashley Johnson (Blindspot), Lamar Johnson (Your Honor), Keivonn Woodard, Graham Greene (American Gods) και Elaine Miles (Smoke Signals).

Η σειρά, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο παιχνίδι του PlayStation, διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά την καταστροφή του σύγχρονου πολιτισμού. Ο Joel, ένας σκληροτράχηλος επιζών, προσλαμβάνεται για να μετακινήσει λαθραία την Ellie, ένα 14χρονο κορίτσι, μακριά από την ζώνη καραντίνας. Αυτό που ξεκινά ως μια μικροδουλειά σύντομα μετατρέπεται σε ένα βάρβαρο ταξίδι, καθώς και οι δύο πρέπει να διασχίσουν τις ΗΠΑ και να εξαρτηθούν ο ένας από τον άλλον για την επιβίωσή τους.

Οι σκηνοθέτες των επεισοδίων της 1ης σεζόν είναι οι εξής: Neil Druckmann (δημιουργός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του videogame), Jasmila Žbanić (Quo Vadis, Aida), Ali Abbasi (Border), Peter Hoar (Marvel's Daredevil, The Umbrella Academy, Cloak & dagger, Altered Carbon), Jeremy Webb, Liza Johnson και ο showrunner Craig Mazin (Chernobyl).