The Last of Us: Αντίθετος ήταν ο “Joel“ του παιχνιδιού με το να γίνει σειρά στο HBO

Τώρα ο ρόλος του Troy Baker αποκαλύφθηκε στην τηλεοπτική διασκευή
07 Μαρτίου 2023 17:20
The Last of Us: Αντίθετος ήταν ο “Joel“ του παιχνιδιού με το να γίνει σειρά στο HBO

Το προτελευταίο επεισόδιο του The Last of Us εκτός από το ότι σάρωσε στα νούμερα τηλεθέασης σημειώνοντας ξανά ρεκόρ, χάρισε στους θεατές και τους fans του παιχνιδιού την αποκάλυψη του ρόλου του Troy Baker, ο οποίος υποδύεται τον Joel στο ομώνυμο παιχνίδι της Naughty Dog. 

Στο 8ο επεισόδιο του τηλεοπτικού The Last of Us μάθαμε ότι ο Baker παίζει τον ρόλο του James, ενός νέου χαρακτήρα που εισάγεται για χάρη της τηλεοπτικής βερσιόν και είναι μέλος της ομάδας του David, που συναντά η Ellie (Bella Ramsey) στο ταξίδι της να βρει φάρμακα και προμήθειες για τον Joel (Pedro Pascal).

Πρακτικά είναι ο δεύτερος μεγάλος κακός του 8ου επεισοδίου μετά τον David, που στην σειρά τον υποδύεται ο Scott Sheperd, ενώ στο παιχνίδι χαρίζει τη φωνή του ο Nolan North. 

Ο γνωστός voice actor, που στο The Last of Us του HBΟ έκανε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση, έκανε και ένα σχετικό tweet ευχαριστώντας το κόσμο για την υποδοχή που επιφύλασσαν οι fans στην ερμηνεία του.  

Το ξέρατε όμως ότι αρχικά ο Baker ήταν αντίθετος στο να γίνει το The Last of Us σε σειρά; Έτσι αποκάλυψε σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Wired, καθώς είπε ότι αρχικά ήταν αντίθετος στην τηλεοπτική διασκευή του, εκφράζοντας μάλιστα και τις ανησυχίες του στον Neil Druckmann, δημιουργό του παιχνιδιού και co-showrunner της σειράς. "Είχα μια πολύ συγκεκριμένη αντίληψη γι' αυτούς τους χαρακτήρες. Τόσο πολύ που μίλησα με τον Neil, "Το έχουμε ήδη κάνει αυτό, το έχουμε ήδη γυρίσει, το έχουμε επενδύσει, το έχουμε βγάλει εκεί έξω και ο κόσμος έχει βιώσει την ιστορία. Οπότε γιατί το κάνουμε αυτό;" Μου λέει: "Επειδή στο τέλος της ημέρας, υπάρχουν άνθρωποι που δεν πρόκειται να πιάσουν ένα χειριστήριο και να παίξουν την ιστορία. Και πιστεύω ότι αυτοί οι χαρακτήρες μπορούν να σταθούν μόνοι τους σε οποιοδήποτε μέσο". είπε χαρακτηριστικά ο Baker. 

Και συνέχισε λέγοντας: 

Ήμουν επιφυλακτικός. Μετά διάβασα το σενάριο. Υπήρχαν στιγμές κατά την ανάγνωσή του που έλεγα: "Ω, φίλε, είναι πολύ καλό". Ήθελα η δική μου εκδοχή να είναι η μόνη αληθινή εκδοχή, αλλά αυτό που μου άρεσε στη διαδικασία της δημιουργίας της τηλεοπτικής σειράς είναι να καταλαβαίνω ότι αυτή η επανάληψη αποδεικνύει την αξία αυτής της ιστορίας και την αξία αυτών των χαρακτήρων και την αξία αυτού του κόσμου, επειδή είναι σχετική και εφαρμοστέα και έχει απήχηση".

Το 9ο και τελευταίο επεισόδιο με τίτλο "Look for the Light" θα προβληθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας ώρα Ελλάδος (Κυριακή 12 Μαρτίου για τις ΗΠΑ). 

Όσο για το φινάλε της 1ης σεζόν η τηλεοπτική Ellie, Bella Ramsey, έκανε tease πως θα "διχάσει" το κοινό σε μεγάλο βαθμό

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Pedro Pascal έδωσε και μια ιδέα για το πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για τον 2ο κύκλο. 

Λίγα λόγια για τη σειρά The Last of Us:

Στη σειρά του The Last of Us πρωταγωνιστούν οι Pedro Pascal (Mandalorian), Bella Ramsey (Game of Thrones), Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate), Nico Parker (Dumbo), Nick Offerman (Parks & Rec), Storm Reid (Euphoria), Merle Dandridge (Greenleaf, The Last of Us game), Jeffrey Pierce (The Foreigner), Troy Baker (The Last of Us game), Ashley Johnson (Blindspot, The Last of Us game), Lamar Johnson (Your Honor), Melanie Lynskey (Yellowjackets), Keivonn Woodard, Graham Greene (American Gods) και Elaine Miles (Smoke Signals).

Η σειρά, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο παιχνίδι του PlayStation, διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά την καταστροφή του σύγχρονου πολιτισμού. Ο Joel, ένας σκληροτράχηλος επιζών, προσλαμβάνεται για να μετακινήσει λαθραία την Ellie, ένα 14χρονο κορίτσι, μακριά από την ζώνη καραντίνας. Αυτό που ξεκινά ως μια μικροδουλειά σύντομα μετατρέπεται σε ένα βάρβαρο ταξίδι, καθώς και οι δύο πρέπει να διασχίσουν τις ΗΠΑ και να εξαρτηθούν ο ένας από τον άλλον για την επιβίωσή τους.

Οι σκηνοθέτες των επεισοδίων για την 1η σεζόν είναι οι Neil Druckmann (δημιουργός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του videogame), Jasmila Žbanić (Quo Vadis, Aida), Ali Abbasi (Border), Peter Hoar (Marvel's Daredevil, The Umbrella Academy, Cloak & dagger, Altered Carbon), Jeremy Webb, Liza Johnson και ο showrunner Craig Mazin (Chernobyl).

Ήδη έχει ανακοινωθεί η συνέχεια του The Last of Us για τη 2η σεζόν, η οποία θα καλύψει μέρος των γεγονότων του The Last of Us Part II.