Citadel: Πρώτη ματιά στη νέα πανάκριβη κατασκοπική σειρά της Amazon

Το νέο δημιούργημα των αδερφών Russo με τους Richard Madden και Priyanka Chopra Jonas
06 Μαρτίου 2023 23:24
Citadel: Πρώτη ματιά στη νέα πανάκριβη κατασκοπική σειρά της Amazon

Οι αδερφοί Russo επιστρέφουν με ένα νέο κατασκοπικό δημιούργημα μετά την ταινία "The Gray Man" στο Netflix, μόνο που τώρα πρόκειται για την σειρά με τίτλο "Citadel" για λογαριασμό του Amazon Prime Video

Πρόκειται για ένα μεγάλο και πανάκριβο εγχείρημα από πλευράς Joe και Anthony Russo σε συνεργασία με την Amazon Studios, καθώς η 1η σεζόν της σειράς λέγεται ότι κόστισε περίπου $185 εκατομμύρια.

Υπάρχουν επίσης βλέψεις να επεκταθεί το franchise και να δημιουργηθούν διεθνή και τοπικά spinoffs του "Citadel", καθώς ήδη ετοιμάζονται δύο σειρές με βάση την Ιταλία και την Ινδία, αλλά και ένα ακόμη spinoff με έδρα το Μεξικό.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Richard Madden (Game of Thrones) και Priyanka Chopra Jones υποδυόμενοι δύο πράκτορες των οποίων οι μνήμες έχουν σβηστεί από την τελευταία τους αποστολής. Όταν όμως τους στρατολογεί ξανά το πρώην αφεντικό τους, ο Stanley Tucci, έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεων μιας άλλη ζωής τους. 

Δείτε το trailer της σειράς "Citadel" 

Στη σειρά συμμετέχουν επίσης οι: Lesley Manville (The Crown), Osy Ikhile, Ashleigh Cummings, Roland Møller και Caoilinn Springall.

Η σύνοψη της σειράς αναφέρει: "Πριν από οκτώ χρόνια, η Citadel έπεσε. Η ανεξάρτητη παγκόσμια υπηρεσία κατασκοπείας, η οποία είχε ως αποστολή την προστασία και την ασφάλεια όλων των ανθρώπων, καταστράφηκε από πράκτορες του Manticore, ενός ισχυρού συνδικάτου που χειραγωγεί τον κόσμο από τις σκιές. Με την πτώση της Citadel, οι επίλεκτοι πράκτορες Mason Kane (Madden) και Nadia Sinh (Chopra Jonas) υπέστησαν διαγραφή των αναμνήσεών τους, καθώς γλίτωσαν οριακά με τη ζωή τους. Έκτοτε παραμένουν κρυμμένοι, φτιάχνοντας νέες ζωές με νέες ταυτότητες, χωρίς να γνωρίζουν το παρελθόν τους. Μέχρι που μια νύχτα, ο Mason εντοπίζεται από τον πρώην συνάδελφό του στο Citadel, Bernard Orlick (Stanley Tucci), ο οποίος χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά του για να εμποδίσει το Manticore να εγκαθιδρύσει μια νέα παγκόσμια τάξη. Ο Mason αναζητά την πρώην συνεργάτιδά του, τη Νάντια, και οι δύο κατάσκοποι ξεκινούν μια αποστολή που τους γυρίζει σε όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια να σταματήσουν το Manticore, ενώ παράλληλα παλεύουν με μια σχέση χτισμένη πάνω σε μυστικά, ψέματα και μια επικίνδυνη-αλλά και αθάνατη αγάπη."

Το Citadel θα κάνει πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο στις 28 Απριλίου (η σειρά αποτελείται από 6 επεισόδια για την πρώτη της σεζόν) μόνο στο Amazon Prime Video.