The Last of Us HBO: Νέο ρεκόρ τηλεθέασης - Εκτοξεύεται με κάθε επεισόδιο

Την ώρα που έπαιζε απέναντι στα βραβεία Grammys 2023
07 Φεβρουαρίου 2023 12:59
The Last of Us HBO: Νέο ρεκόρ τηλεθέασης - Εκτοξεύεται με κάθε επεισόδιο

Η τηλεθέαση του The Last of Us στο HBO δεν πτοήθηκε ούτε από τα βραβεία Grammys 2023 που έπαιζαν εκείνη την ώρα στις ΗΠΑ απέναντί του. 

Το 4ο επεισόδιο σημείωσε για ακόμη μια φορά σημαντικά αυξημένη τηλεθέαση, σε σχέση με το προηγούμενο επεισόδιο, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του Variety.

Συγκεκριμένα, το επεισόδιο "Please Hold to My Hand" σημείωσε 7.5 εκατομμύρια τηλεθεατές, κάτι που σημαίνει ότι αυξήθηκε κατά 17% από τα 6.4 εκατομμύρια τηλεθεατές του 3ου επεισοδίου. 

Όπως σημειώνει το άρθρο, το ότι ακόμη αυξάνεται με τέτοιο βαθμό η τηλεθέαση της σειράς αποτελεί ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα για το HBO, καθώς απέναντί του είχε να αντιμετωπίσει τα Grammys που σημείωσαν και αυτά τη μεγαλύτερη τηλεθέασή τους από το 2020. 

Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε Κυριακή το κοινό που παρακολουθεί τη σειρά The Last of Us μεγαλώνει σε τέτοιο βαθμό, που δείχνει πόσο ισχυρό "word of mouth" έχει και διαδόθηκε από στόμα σε στόμα χάρη και στα social media. 

Δείτε πώς ανέβηκε η τηλεθέαση της σειράς από το πρώτο επεισόδιο: 

  • Episode 1 - 4.7 εκατ.
  • Episode 2 - 5.7 εκατ.
  • Episode 3 - 6.4 εκατ.
  • Episode 4 - 7.5 εκατ.

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι το 5ο επεισόδιο του The Last of Us θα προβληθεί δύο μέρες νωρίτερα λόγω του Super Bowl, επομένως η πρεμιέρα του θα γίνει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 21:00 (ώρα Αμερικής)

Δείτε ένα teaser για το επόμενο επεισόδιο παρακάτω: 

Λίγα λόγια για τη σειρά The Last of Us:

Στη σειρά του The Last of Us πρωταγωνιστούν οι Pedro Pascal (Mandalorian), Bella Ramsey (Game of Thrones), Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate), Nico Parker (Dumbo), Nick Offerman (Parks & Rec), Storm Reid (Euphoria), Merle Dandridge (Greenleaf, The Last of Us game), Jeffrey Pierce (The Foreigner), Troy Baker (The Last of Us game), Ashley Johnson (Blindspot, The Last of Us game), Lamar Johnson (Your Honor), Melanie Lynskey (Yellowjackets), Keivonn Woodard, Graham Greene (American Gods) και Elaine Miles (Smoke Signals).

Η σειρά, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο παιχνίδι του PlayStation, διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά την καταστροφή του σύγχρονου πολιτισμού. Ο Joel, ένας σκληροτράχηλος επιζών, προσλαμβάνεται για να μετακινήσει λαθραία την Ellie, ένα 14χρονο κορίτσι, μακριά από την ζώνη καραντίνας. Αυτό που ξεκινά ως μια μικροδουλειά σύντομα μετατρέπεται σε ένα βάρβαρο ταξίδι, καθώς και οι δύο πρέπει να διασχίσουν τις ΗΠΑ και να εξαρτηθούν ο ένας από τον άλλον για την επιβίωσή τους.

The Last of Us: Όλα όσα έγιναν στο 4ο επεισόδιο και μια πρώτη γεύση από το 5ο (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι σκηνοθέτες των επεισοδίων για την 1η σεζόν είναι οι Neil Druckmann (δημιουργός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του videogame), Jasmila Žbanić (Quo Vadis, Aida), Ali Abbasi (Border), Peter Hoar (Marvel's Daredevil, The Umbrella Academy, Cloak & dagger, Altered Carbon), Jeremy Webb, Liza Johnson και ο showrunner Craig Mazin (Chernobyl).

Για την ιστορία, το The Last of Us κατάφερε να σπάσει ρεκόρ τηλεθέασης για το HBO, πετυχαίνοντας το δεύτερο μεγαλύτερο ντεμπούτο νέας σειράς μετά το House of the Dragon.