Squid Game: Μπελάδες για το ριάλιτι του Netflix - Παίκτες κατέρρευσαν και τραυματίστηκαν

Τι λένε τα δημοσιεύματα και τι απάντησε το Netflix
25 Ιανουαρίου 2023 21:56
Squid Game: Μπελάδες για το ριάλιτι του Netflix - Παίκτες κατέρρευσαν και τραυματίστηκαν

Σκηνές χάους, λέγεται, πως εκτυλίχθηκαν στα γυρίσματα του ριάλιτι του Squid Game, που διοργανώνει το Netflix και οριακά τα βάσανά τους άγγιξαν αυτά που έζησαν οι χαρακτήρες της ομώνυμης σειράς.

Στην βρετανική The Sun δημοσιεύθηκε άρθρο που ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του παιχνιδιού "Red Light Green Light" (1,2,3 κόκκινο φως για εμάς) υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς κάποιος χτύπησε τον ώμο του τρέχοντας πάνω σε έναν τοίχο, ενώ κάποιοι παίκτες υπέστησαν κρυοπαγήματα από την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη Μ. Βρετανία τις τελευταίες ημέρες. 

Οι συμμετέχοντες του ριάλιτι με τίτλο "Squid Game: The Challenge" λέγεται ότι βρίσκονταν για ώρες έξω στο κρύο με τα γυρίσματα να γίνονται στους -3 βαθμούς Κελσίου. Μια πηγή εντός της παραγωγής ανέφερε τα εξής: "Ήταν σαν εμπόλεμη ζώνη. Ο κόσμος έφευγε με κλάματα. Κάποιους άλλους τους κουβαλούσανε νοσηλευτές αλλά δεν μπορούσαμε να πούμε κουβέντα. Αν έλεγες κάτι ήσουν εκτός." 

Άλλη ανώνυμη πηγή ανέφερε ότι κάποιοι "δεν μπορούσαν να κουνήσουν τα πόδια τους από το κρύο" και σερνόντουσαν στις δοκιμασίες, ενώ γίνεται λόγος για αντίξοες συνθήκες και φροντίδα από την παραγωγή προς τους διαγωνιζόμενους. 

Η απάντηση του Netflix 

Η παραγωγή του Netflix και του ριάλιτι του Squid Game αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα και όσα ακούγονται με δηλώσεις τους τόσο στο Variety όσο και στο Deadline. 

"Μας απασχολεί ιδιαίτερα η υγεία και η ασφάλεια των διαγωνιζομένων και του συνεργείου μας και επενδύσαμε σε όλες τις κατάλληλες διαδικασίες ασφαλείας. Αν και έκανε πολύ κρύο στο πλατό - και οι συμμετέχοντες ήταν προετοιμασμένοι γι' αυτό - οποιοσδήποτε ισχυρισμός για σοβαρό τραυματισμό είναι αναληθής". ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Netflix.

Για την ιστορία στο Squid Game: The Challenge συμμετέχουν 456 παίκτες, όπως το κανονικό Squid Game. Εκεί θα κληθούν να διαγωνιστούν σε διάφορα παιχνίδια και δοκιμασίες (τα οποία πιθανότατα δε θα έχουν ως ποινή πραγματικό θάνατο), με το μεγάλο έπαθλο να είναι 4.56 εκατομμύρια δολάρια. To Netflix έχει αναφέρει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο εφάπαξ χρηματικό έπαθλο στην ιστορία της τηλεόρασης.