Το Netflix σπάει τη σιωπή του και εξηγεί γιατί ακύρωσε τις σειρές του

“Δεν ακυρώσαμε ποτέ κάποιο επιτυχημένο σόου”
24 Ιανουαρίου 2023 08:57
Το Netflix σπάει τη σιωπή του και εξηγεί γιατί ακύρωσε τις σειρές του

Οι CEO του Netflix υπερασπίζονται όλες τις αποφάσεις που έχουν παρθεί τον τελευταίο καιρό, όσον αφορά τις ακυρώσεις διάφορων σειρών. Πιο συγκεκριμένα οι Ted Sarandos και Greg Peters μίλησαν στο Bloomberg και μεταξύ άλλων είπαν ότι δεν ακύρωσαν ποτέ κάποιο επιτυχημένο σόου.

Παρά τις πρόσφατες ακυρώσεις των Warrior Nun, Resident Evil και 1899 και τις αντιδράσεις των fans σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Sarantos υποστήριξε ότι ποτέ δεν ακύρωσαν κάτι που είχε μεγάλη επιτυχία.

Πολλές από αυτές τις σειρές είχαν κάποιο κοινό, αλλά ήταν μικρό σε σχέση με το μεγάλο budget τους. Το κλειδί σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι πρέπει να μιλάς σε ένα σχετικά μικρό κοινό, όταν έχεις ένα μικρό budget, αλλά και σε ένα μεγάλο κοινό όταν έχεις ένα μεγάλο budget. Αν το κάνεις καλά αυτό, μπορείς να το κάνεις για πάντα.

Ο Sarandos έφερε και ως παράδειγμα το Squid Game:

Ήταν πολύ σπάνιο αυτό που έγινε με το Squid Game από την Κορέα. Μέσα σε 30 ώρες, ο κόσμος παρακολούθησε τη σειρά, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση που προσπαθούσε να τον πείσει να τη δει.

Παλιά έπρεπε να κυνηγάς 500 κανάλια για να βρεις αυτό που σου αρέσει και τώρα είναι όλα στο Netflix. Αν σου αρέσει μία εκπομπή γνωριμιών, κάντε την τόσο καλή όσο το The Ultimatum ή το Love is Blind. Δεν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα της τηλεόρασης σε αυτά τα είδη εφόσον είναι καλά εκτελεσμένα.

Το Netflix μεταξύ άλλων έχει ακυρώσει αυτές τις σειρές: 1899, Warrior Nun, Resident Evil, Inside Job, The Midnight Club, Fate: The Winx Saga, The OA, The Baby-Sitters Club, Gentefied και Santa Clarita Diet.