Πόσοι έχουν συνδρομή στο Netflix; – Τα τελικά νούμερα για το 2022

Ανοδική η πορεία της υπηρεσίας
21 Ιανουαρίου 2023 18:18
Πόσοι έχουν συνδρομή στο Netflix; – Τα τελικά νούμερα για το 2022

Το Netflix ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες των επενδυτών της Wall Street.

Αναλυτικότερα, η εξαιρετικά δημοφιλής συνδρομητική υπηρεσία είδε τον αριθμό των συνδρομητών της να αυξάνεται κατά 7.66 εκατομμύρια μέσα στο εν λόγω τρίμηνο, την ώρα που οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 4.57 εκατομμύρια. Πλέον, λοιπόν, το Netflix έχει περισσότερους συνδρομητές από ποτέ άλλοτε, με τη βάση του να ανέρχεται στον εντυπωσιακό αριθμό των 230.75 εκατομμυρίων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα γράφημα από την ιστοσελίδα statista, το οποίο δείχνει την σταθερή ανοδική πορεία του streaming γίγαντα από το πρώτο τρίμηνο του 2013 που είχε 34.24 εκατομμύρια συνδρομητές, μέχρι και το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Πρακτικά, μέσα σε μια δεκαετία, το Netflix εξαπλασίασε την βάση των χρηστών του.

Η βάση συνδρομητών του Netflix από το 2013 μέχρι σήμερα το τέταρτο τρίμηνο του 2022

Φυσικά, η ανοδική αυτή πορεία μέσα στο 2022 δεν είναι τυχαία, αφού τελευταία η υπηρεσία είχε ένα σερί διαδοχικών viral επιτυχιών: Από την τέταρτη σεζόν του Stranger Things που έσπασε όλα τα ρεκόρ το Μάιο και τον Ιούλιο, στο DAHMER — Monster: The Jeffrey Dahmer Story που ακολούθησε το Σεπτέμβριο, μέχρι το Wednesday που ολοκλήρωσε το σερί το Νοέμβριο.

Παράλληλα, τους τελευταίους μήνες το Netflix έκανε διαθέσιμο σε διάφορες χώρες και ένα νέο πιο οικονομικό πακέτο που περιλαμβάνει διαφημίσεις. Η εταιρία τόνισε πως είναι «ικανοποιημένη» με τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής, αλλά όπως φαίνεται λίγοι είναι αυτοί που αρκέστηκαν το ‘Βasic’ πακέτο. Συγκεκριμένα, μόνο το 9% των νέων συνδρομητών στις ΗΠΑ επέλεξε το εν λόγω πακέτο.

Μιλώντας συνολικά για τη χρονιά που πέρασε, το Netflix τόνισε:

Το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά, με μια ανώμαλη αρχή, αλλά και ένα καλύτερο φινάλε. Πλέον πιστεύουμε ότι έχουμε μια ξεκάθαρη πορεία για να επιταχύνουμε εκ νέου την αύξηση των εσόδων μας: συνεχίζοντας να βελτιώνουμε όλες τις πτυχές του Netflix, λανσάροντας την κοινή χρήση επί πληρωμή και δημιουργώντας το πακέτο διαφημίσεων. Όπως πάντα, το βόρειο αστέρι μας παραμένει η ικανοποίηση των μελών μας και η οικοδόμηση ακόμη μεγαλύτερης κερδοφορίας με την πάροδο του χρόνου.

Tags: