Netflix: Αύξηση τιμής για όσους μοιράζονται τον ίδιο κωδικό – Μάθαμε το «πότε»

Οι τελευταίες πληροφορίες για τα πλάνα της εταιρίας
20 Ιανουαρίου 2023 20:14
Netflix: Αύξηση τιμής για όσους μοιράζονται τον ίδιο κωδικό – Μάθαμε το «πότε»

Εδώ και καιρό το Netflix προετοιμάζει το έδαφος για το τέλος της κοινής χρήσης των κωδικών με φίλους, κάτι που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2022. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία έκανε πρόσφατα διαθέσιμο και ένα νέο χαρακτηριστικό έτσι ώστε όσοι επιθυμούν να μεταφέρουν τα προφίλ τους σε νέους λογαριασμούς να έχουν τη δυνατότητα αυτή. Τώρα, ο streaming γίγαντας επιβεβαίωσε ξανά την πρόθεσή του και όπως φαίνεται το τέλος θα έρθει τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2023.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών του αποτελεσμάτων, το Netflix τόνισε ξανά πως η υπηρεσία θα γίνει ακριβότερη για όσους μοιράζονται τον κωδικό τους με άτομα εκτός νοικοκυριού. Αυτή η έμμεση αύξηση τιμής θα έρθει «προς το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023». Μιας και έχουμε να κάνουμε με τρίμηνο οικονομικού έτους, αυτό αντιστοιχεί στον Μάρτιο ή τον Απρίλιο στην περίπτωση του Netflix.

Μιλώντας σχετικά με τη μεγάλη αλλαγή, η εταιρία ανέφερε χαρακτηριστικά:

Παρόλο που ήδη οι όροι χρήσης περιορίζουν τη χρήση του Netflix σε ένα νοικοκυριό, αναγνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή για τα μέλη που μοιράζονται το λογαριασμό τους ευρύτερα. Καθώς επεκτείνουμε την κοινή χρήση επί πληρωμή, τα μέλη σε πολλές χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν επιπλέον αν θέλουν να μοιράζονται το Netflix με άτομα με τα οποία δε ζουν μαζί.

Το Netflix περιμένει ότι η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε μερικές ακυρώσεις συνδρομών, ωστόσο πιστεύει ότι τα μακροπρόθεσμα οφέλη από τους χρήστες που θα πληρώνουν περισσότερο για κάθε επιπλέον λογαριασμό θα οδηγήσουν σε «βελτιωμένα συνολικά κέρδη».

Κλείνοντας, η εταιρία ανέφερε:

Η δουλειά μας είναι να δώσουμε στους χρήστες μια μικρή ώθηση και να δημιουργήσουμε χαρακτηριστικά που θα κάνουν τη μετάβαση στους δικούς τους λογαριασμούς πιο εύκολη και απλή.

Το ρολόι πλέον μετρά αντίστροφα, αφού σε δύο-τρείς μήνες από τώρα το Netflix θα σταματήσει την κοινή χρήση κωδικών, ζητώντας επιπλέον χρήματα για κάθε λογαριασμό που χρησιμοποιεί τη συνδρομή από διαφορετική διεύθυνση.