The Last of Us: Οι Clickers της σειράς του HBO μοιράζονται κάτι με αυτούς του παιχνιδιού

Και κάνουν ακόμη πιο πιστή την τηλεοπτική διασκευή του HBO
20 Ιανουαρίου 2023 15:49
The Last of Us: Οι Clickers της σειράς του HBO μοιράζονται κάτι με αυτούς του παιχνιδιού

Από την πρεμιέρα του το The Last of Us του HBΟ έδειξε τα δόντια του, με τηλεθέαση-ρεκόρ που έφτασε τα 10 εκατομμύρια μέσα σε δύο ημέρες. Ήδη η τηλεοπτική διασκευή του ομώνυμου παιχνιδιού της Naughty Dog περιγράφεται ως μια πιστή μεταφορά με τους πάντες να λατρεύουν το ύφος, τη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες του The Last of Us, κάτι που φάνηκε και στις βαθμολογίες. 

Η παραγωγή, όμως φρόντισε σε πολλά σημεία να κάνει όσο πιο αυθεντική μπορούσε τη διασκευή και να γεφυρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη σειρά με το βιντεοπαιχνίδι. 

Πρόκειται για μια λεπτομέρεια που αφορά τους Clickers, τους ζωντανούς-νεκρούς του σύμπαντος του The Last of Us που "λαϊκά" θα τα λέγαμε ως "ζόμπι", αλλά πρακτικά δεν είναι ακριβώς έτσι. Ανάμεσα στα credits του πρώτου επεισοδίου, το @NaughtyDogInfo στο Twitter παρατήρησε κάποια γνώριμα ονόματα. 

Οι Misty Lee και Phillip Kovats είναι δύο ηθοποιοί που στα παιχνίδια της Naughty Dog ηχογράφησαν τους ανατριχιαστικούς και χαρακτηριστικούς ήχους που βγάζουν οι θηλυκοί και αρσενικοί Clickers. Έτσι, η παραγωγή τους HBO τους έφερε ξανά για λογαριασμό της σειράς, ούτως ώστε μέχρι και οι ήχοι των Clickers να είναι οι αυθεντικοί από το παιχνίδι. 

Το cast του The Last of Us:

Στη σειρά του The Last of Us πρωταγωνιστούν οι Pedro Pascal (Mandalorian), Bella Ramsey (Game of Thrones), Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate), Nico Parker (Dumbo), Nick Offerman (Parks & Rec), Storm Reid (Euphoria), Merle Dandridge (Greenleaf), Jeffrey Pierce (The Foreigner), Troy Baker (Naruto: Shippuden), Ashley Johnson (Blindspot), Lamar Johnson (Your Honor), Keivonn Woodard, Graham Greene (American Gods) και Elaine Miles (Smoke Signals).

Η σειρά, η οποία βασίζεται στο παιχνίδι του PlayStation, διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά την καταστροφή του σύγχρονου πολιτισμού. Ο Joel, ένας σκληροτράχηλος επιζών, προσλαμβάνεται για να μετακινήσει λαθραία την Ellie, ένα 14χρονο κορίτσι, μακριά από την ζώνη καραντίνας. Αυτό που ξεκινά ως μια μικροδουλειά σύντομα μετατρέπεται σε ένα βάρβαρο ταξίδι, καθώς και οι δύο πρέπει να διασχίσουν τις ΗΠΑ και να εξαρτηθούν ο ένας από τον άλλον για την επιβίωσή τους.

Οι σκηνοθέτες των επεισοδίων της 1ης σεζόν είναι οι εξής: Neil Druckmann (δημιουργός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του videogame), Jasmila Žbanić (Quo Vadis, Aida), Ali Abbasi (Border), Peter Hoar (Marvel's Daredevil, The Umbrella Academy, Cloak & dagger, Altered Carbon), Jeremy Webb, Liza Johnson και ο showrunner Craig Mazin (Chernobyl). 

Δείτε παρακάτω τι αναμένεται στα επόμενα επεισόδια της σειράς The Last of Us.