The Last of Us: Σαρωτικό ντεμπούτο για τη σειρά - Νο.1 trend στα social media και άπιαστες κριτικές

Ο κόσμος λάτρεψε την πρεμιέρα
16 Ιανουαρίου 2023 10:18
The Last of Us: Σαρωτικό ντεμπούτο για τη σειρά - Νο.1 trend στα social media και άπιαστες κριτικές

Πριν μερικές ώρες, το πρώτο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς The Last of Us έκανε το ντεμπούτο του και οι αντιδράσεις φαίνεται πως ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Συγκεκριμένα, το σόου έγινε αμέσως το πρώτο θέμα συζήτησης στα social media, καταφέρνοντας να ξεπεράσει μέχρι και το NFL στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να γίνει το no.1 trend στο Twitter. Όπως φαίνεται, οι θεατές λάτρεψαν το πρώτο επεισόδιο, αφού μαζί με την ανάρτηση των αντιδράσεών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγχρόνως έσπευσαν να το βαθμολογήσουν θετικά σε ιστοσελίδες όπως το IMDB και το Rotten Tomatoes.

Κάπως έτσι, το σαρωτικό ντεμπούτο της τηλεοπτικής προσαρμογής του λατρεμένου βιντεοπαιχνιδιού έχει πλέον «άπιαστες» κριτικές στις δύο προαναφερθέντες πλατφόρμες. Συγκεκριμένα, το σκορ του στο Rotten Tomatoes ανέβηκε στο 99% από τους κριτικούς μετά την πρεμιέρα, ενώ ο μέσος όρος για τη βαθμολογία του κοινού ανέρχεται στο τρομερά εντυπωσιακό 96%. Όσον αφορά το IMDB, η σειρά εκτοξεύτηκε με βαθμολογία 9.7 έπειτα από περίπου 5 χιλιάδες βαθμολογήσεις.

Οι «άπιστες» κριτικές της σειράς The Last of Us

Οι αντιδράσεις στα social media μετά την πρεμιέρα του πρώτου επεισοδίου της σειράς The Last of Us

Η ανακούφιση του δημιουργού του franchise Neil Druckmann:

Η πρώτη ανάρτηση της πρωταγωνίστριας Bella Ramsey:

Η ανάρτηση του αναλυτή Benji-Sales για την κατάταξη της σειράς στα trends:

Για την ιστορία, η πανάκριβη παραγωγή του HBO που λέγεται ότι κοστίζει πάνω από $10 εκατ. ανά επεισόδιο, θα διαφέρει αρκετά από τα βιντεοπαιχνίδια σε σημεία, όπως για παράδειγμα μια λεπτομέρεια αναφορικά με το timeline των γεγονότων. Έχει ειπωθεί ότι η πρώτη σεζόν των 10 επεισοδίων θα καλύψει τα γεγονότα του πρώτου The Last of Us, φυσικά με κάποιες απαραίτητες χρονικές τροποποιήσεις.

Οι σκηνοθέτες των επεισοδίων της 1ης σεζόν είναι οι εξής: Kantemir Balagov (Beanpole), Jasmila Žbanić (Quo Vadis, Aida), Ali Abbasi (Border), Peter Hoar (Marvel's Daredevil, The Umbrella Academy, Cloak & dagger, Altered Carbon), ο showrunner Craig Mazin (Chernobyl) και ο Neil Druckmann που επίσης ανέλαβε το σενάριο και είναι εκτελεστικός παραγωγός στο project.

Το cast του The Last of Us:

Στη σειρά του The Last of Us πρωταγωνιστούν οι Pedro Pascal (Mandalorian), Bella Ramsey (Game of Thrones), Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate), Nico Parker (Dumbo), Nick Offerman (Parks & Rec), Storm Reid (Euphoria), Merle Dandridge (Greenleaf), Jeffrey Pierce (The Foreigner), Troy Baker (Naruto: Shippuden), Ashley Johnson (Blindspot), Lamar Johnson (Your Honor), Keivonn Woodard, Graham Greene (American Gods) και Elaine Miles (Smoke Signals).