The Last Of Us HBO: Μάθαμε μια σημαντική διαφορά που θα έχει η σειρά με το παιχνίδι

Ο ιός που προκάλεσε την κατάρρευση του κόσμου θα είναι...διαφορετικός
09 Ιανουαρίου 2023 21:29
The Last Of Us HBO: Μάθαμε μια σημαντική διαφορά που θα έχει η σειρά με το παιχνίδι

Μια ακόμη σημαντική διαφορά που θα έχει η επερχόμενη σειρά The Last of Us του HBΟ με το παιχνίδι της Naughty Dog έγινε γνωστή τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα η διαφορά αυτή αφορά τον ιό με τον οποίο προκαλείται η κατάρρευση του κόσμου και γεννιέται έτσι η ιστορία του Joel και της Ellie. 

Βλέπετε, στο παιχνίδι ο ιός Cordyceps μεταδίδεται μέσω των σπόρων στον αέρα, οι οποίοι μάλιστα επηρεάζουν το gameplay και για τις ανάγκες της σειράς έπρεπε να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο μεταφράζεται οπτικά η μετάδοσή του. Με ποιον τρόπο λοιπόν θα μεταδίδεται ο ιός στο τηλεοπτικό The Last of Us;

Όπως ανακοίνωσε, μέσω του Collider, ο Neil Druckmann, δημιουργός του παιχνιδιού και co-showrunner της σειράς, αυτό θα γίνεται μέσω "έλικων", όπως αυτά που συναντάμε σε αναρριχώμενα και παρασιτικά φυτά. Χάρη σε αυτά μάλιστα ο ιός μετατρέπεται σε ένα "διασυνδεδεμένο δίκτυο". Μπορείτε να τα πείτε και πλοκάμια, καθώς έχουμε δει πως φαίνονται σε μερικές φωτογραφίες αλλά και τα trailers της σειράς. 

Στην ίδια συνέντευξη, ο showrunner, Craig Mazin, είπε τα εξής: "Ήταν... σημαντικό για εμάς να αναγνωρίσουμε ότι το κοινό είναι πιο έξυπνο για τις πανδημίες από ό,τι ήταν πριν από πέντε χρόνια. Δεν θέλουμε να προσποιούμαστε ότι δεν γνωρίζουν πράγματα".

Στη συνέχεια, ο Druckmann είπε επίσης ότι η παραγωγή δεν ήθελε να βάλει τους ηθοποιούς να φορούν μάσκες αερίου, όπως βλέπουμε σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού. Έτσι τους οδήγησε τελικά στην ιδέα να χρησιμοποιηθούν "έλικες" αντί για σπόρους στον αέρα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Και στη συνέχεια, σκεπτόμενος απλώς ότι υπάρχει κάτι σαν πέρασμα που υφίσταται από τον έναν μολυσμένο στον άλλο, και όπως κάνει ένας μύκητας, θα μπορούσε να γίνει ένα δίκτυο που είναι διασυνδεδεμένο. Έγινε πολύ τρομακτική η σκέψη ότι όλοι (Οι Clickers) εργάζονται εναντίον μας με αυτόν τον ενοποιημένο τρόπο, κάτι που ήταν μια ιδέα που μου άρεσε πολύ και που αναπτύχθηκε στην εκπομπή".

Το αξιοσημείωτο αυτής της αλλαγής μεταξύ παιχνιδιού-σειράς είναι πως πρόκειται για μια ιδέα που εμφανίστηκε στα αρχικά concept art του The Last of Us. 

Όλα όσα ξέρουμε για το The Last of Us του HBO

Η πανάκριβη παραγωγή του HBO θα διαφέρει αρκετά από τα βιντεοπαιχνίδια σε πολλά σημεία, όπως για παράδειγμα μια λεπτομέρεια αναφορικά με το timeline των γεγονότων. Πρόσφατα μάθαμε περισσότερες λεπτομέρειες για το budget της σειράς, καθώς το HBΟ έδωσε budget μεγαλύτερο και από τις πρώτες πέντε σεζόν του Game of Thrones, δηλαδή περίπου $8-$10 εκατ. κόστος ανά επεισόδιο και συνολικό κόστος μεταξύ $80-$100 εκατομμυρίων.

Έχει ειπωθεί ότι η πρώτη σεζόν των 10 επεισοδίων θα καλύψει τα γεγονότα του πρώτου The Last of Us, φυσικά με κάποιες απαραίτητες χρονικές τροποποιήσεις, αλλά και γεγονότα που θα εμπλουτίσουν την τηλεοπτική βερσιόν της ιστορίας.

Οι σκηνοθέτες των επεισοδίων της 1ης σεζόν είναι οι εξής: Kantemir Balagov (Beanpole), Jasmila Žbanić (Quo Vadis, Aida), Ali Abbasi (Border), Peter Hoar (Marvel's Daredevil, The Umbrella Academy, Cloak & dagger, Altered Carbon), ο showrunner Craig Mazin (Chernobyl) και ο Neil Druckmann που επίσης ανέλαβε το σενάριο και είναι εκτελεστικός παραγωγός στο project.

Τα πρόσωπα του cast του The Last of Us:

Στη σειρά του The Last of Us πρωταγωνιστούν οι Pedro Pascal (Mandalorian), Bella Ramsey (Game of Thrones) Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate), Nico Parker (Dumbo), Nick Offerman (Parks & Rec), Storm Reid (Euphoria), Merle Dandridge (Greenleaf), Jeffrey Pierce (The Foreigner), Troy Baker (Naruto: Shippuden), Ashley Johnson (Blindspot), Lamar Johnson (Your Honor), Keivonn Woodard, Graham Greene (American Gods) και Elaine Miles (Smoke Signals).

Να θυμίσουμε ότι η σειρά του The Last of Us του HBO θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου. Το πρώτο επεισόδιο μάλιστα αναμένεται να έχει διάρκεια όσο μια κανονική ταινία.