Κι όμως το Stranger Things 4 δεν το είδε όλος ο κόσμος, μια άλλη σειρά το νίκησε

Ήττα για το Netflix από ένα anime!
07 Ιανουαρίου 2023 09:32
Κι όμως το Stranger Things 4 δεν το είδε όλος ο κόσμος, μια άλλη σειρά το νίκησε

Βάσει των δεδομένων του Netflix για τις ώρες θέασης, το Stranger Things 4 παραμένει η κορυφαία αγγλόφωνη σειρά του για το 2022 και θα περίμενε κανείς πως αυτά τα στατιστικά θα ισχύουν και για τον υπόλοιπο κόσμο, εφόσον η πλειοψηφία των 223 εκατομμυρίων συνδρομητών το παρακολούθησε. 

Κι όμως, σύμφωνα με την εφαρμογή TV Time, στην οποία εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως μετράνε τις σειρές που βλέπουν και έτσι τα δεδομένα είναι διευρυμένα, μια άλλη σειρά το νίκησε! Αν μαντέψατε πώς ο νικητής ήταν η σειρά Wednesday, που έκανε το τελευταίο "μπαμ" του 2022 στον κόσμο των σειρών, πέσατε έξω. 

Η εφαρμογή που λειτουργεί σαν κοινωνικό δίκτυο για "σειροφάγους" ανέδειξε την σειρά που είδε ο περισσότερος κόσμος και είναι το πασίγνωστο anime, One Piece. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως εντός του 2023 αναμένεται η live-action σειρά One Piece δια χειρός του Netflix. 

Συγκεκριμένα, μέσα από το Twitter, το TV Time αποκάλυψε τις Top 6 σε τηλεθέαση σειρές του 2022 και ήταν ως εξής: 

  1. One Piece
  2. Stranger Things 
  3. Grey's Anatomy
  4. The Office
  5. House of the Dragon
  6. The Walking Dead

Το One Piece είναι ο αδιαφιλονίκητος γίγαντας των σειρών, κι ας προέρχεται από τον κόσμο των anime, αφού προβάλλεται από το 1999 έχοντας ξεπεράσει τα 1000 επεισόδια συνολικά και χάρη στο γεγονός ότι κάθε εβδομάδα κυκλοφορεί νέο επεισόδιο, το engagement που έχει με τους fans του είναι πάντοτε ζεστό. Ο δημιουργός του, Eiichiro Oda ανακοίνωσε τον περασμένο Αύγουστο ότι το manga του One Piece οδεύει προς το οριστικό φινάλε του, κάτι το οποίο θα μεταφερθεί κάποια στιγμή και στην anime βερσιόν του. 

Έχοντας πουλήσει πάνω από 500 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, αυτό δε θα γίνει σύντομα. Θέλοντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες πως το One Piece θα έκλεινε με βιαστικό τρόπο, ο Oda επιβεβαίωσε στα μέσα Δεκεμβρίου πως η σειρά θα ολοκληρωθεί με τον δικό της ρυθμό και πως δεν χρειάζεται να ανησυχούν. 

Το Stranger Things αναμένεται να ολοκληρωθεί με την 5η επικών διαστάσεων σεζόν του, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει το 2024. Η σειρά "Wednesday' με την Jenna Ortega θα επιστρέψει για 2η σεζόν -και επίσημα- αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε.