God of War σειρά: Η Amazon δίνει μεγάλη υπόσχεση στους fans

Αυτή που όλες οι διασκευές θέλουν να έχουν
19 Δεκεμβρίου 2022 23:57
God of War σειρά: Η Amazon δίνει μεγάλη υπόσχεση στους fans

Την περασμένη εβδομάδα η Amazon ανακοίνωσε και επίσημα αυτό που όλοι γνωρίζαμε εδώ και καιρό: την τηλεοπτική σειρά του God of War.

Ένα από τα μεγάλα κεφάλια της Amazon που επιβλέπει το project, συγκεκριμένα ο Vernon Sanders, επικεφαλής των τηλεοπτικών σειρών του Prime Video, παραχώρησε μια συνέντευξη στο Collider δίνοντας μια σημαντική υπόσχεση για την πρώτη live-action τηλεοπτική μεταφορά του Kratos. 

Για όσους δε γνωρίζουν η σειρά God of War της Amazon θα βασίζεται στην ιστορία του reboot του 2018 δια χειρός Santa Monica Studio και θα δούμε τον Kratos μαζί με τον Atreus στην περιπέτειά τους με τη σκανδιναβική μυθολογία. 

Η μεγάλη υπόσχεση που δίνει λοιπόν είναι πως η σειρά "θα παραμείνει πιστή στο αυθεντικό έργο": 

"Στο επίκεντρο όλων αυτών είναι αυτή η ιστορία πατέρων και γιων και οικογενειών, που διαδραματίζεται σε αυτό το γιγαντιαίο επικό τοπίο. Έτσι, αυτό που επινόησαν ο Rafe Judkins (showrunner) και οι Mark Fergus και Hawk Ostby (σεναριογράφοι) για την πρώτη σεζόν και για τη σειρά, νομίζω ότι είναι και απίστευτα πιστό στο πηγαίο υλικό, αλλά και συναρπαστικό από μόνο του. Αν δεν έχετε παίξει ποτέ το παιχνίδι, θα ερωτευτείτε τη σειρά και θα νιώσετε πολύ προσκεκλημένοι. Οπότε πιστεύουμε ότι θα είναι τεράστιο".

Όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τη σειρά God of War

Από την επίσημη σύνοψη που δόθηκε στη δημοσιότητα μαθαίνουμε ότι η πλοκή θα βασίζεται στο reboot του God of War του 2018 και έτσι θα δούμε τον Kratos να αυτοεξορίζεται στο σκανδιναβικό βασίλειο του Midgard, θέλοντας να αφήσει πίσω του το αιματοβαμμένο του παρελθόν ως ο Έλληνας Θεός του Πολέμου. Έτσι θα δούμε λοιπόν τον Κράτος και τον Ατρέα για πρώτη φορά σε live-action.

"Όταν η αγαπημένη του σύζυγος πεθαίνει, ο Κράτος ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι με τον αποξενωμένο γιο του για να σκορπίσει τις στάχτες της από την υψηλότερη κορυφή -την τελευταία επιθυμία της γυναίκας του. Σύντομα ο Κράτος συνειδητοποιεί ότι το ταξίδι είναι μια μεταμφιεσμένη επική περιπέτεια, η οποία θα δοκιμάσει τους δεσμούς μεταξύ πατέρα και γιου και θα αναγκάσει τον Κράτος να πολεμήσει νέους θεούς και τέρατα για τις τύχες του κόσμου."

Μέσα από το ρεπορτάζ του THR μαθαίνουμε ότι η Amazon προσέλαβε ταλαντούχα και δυνατά ονόματα πίσω από τις κάμερες για να φέρουν εις πέρας την σειρά του πολυβραβευμένου παιχνιδιού της Santa Monica Studio. Ο Rafe Judkins, δημιουργός της σειράς "The Wheel of Time" -επίσης της Amazon, αναλαμβάνει ως ηγέτης του project και showrunner, ενώ οι υποψήφιοι για Όσκαρ, Mark Fergus και Hawk Ostby (των Children of MenIron Man και The Expanse) ανέλαβαν το σενάριο του τηλεοπτικού God of War. 

Εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι τρεις προαναφερθέντες, ενώ και ο Cory Barlog θα είναι εκτελεστικός παραγωγός, όντας ο δημιουργός του God of War (2018). Παρόμοια θέση δόθηκε στον Neil Druckmann της Naughty Dog στη σειρά The Last of Us, όντας ο δημιουργός του παιχνιδιού. Την παραγωγή ανέλαβαν οι Sony Pictures TelevisionPlayStation Productions και Amazon Studios.

Ποιοι θα παίζουν;

Ακόμη είναι πολύ νωρίς να μάθουμε για το casting και ποιοι ηθοποιοί θα παίξουν τον Kratos και τον Atreus στη σειρά της Amazon. Πάντως ο Christopher Judge που είναι ο Kratos των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς χαρίζει τη φωνή του και κάνει το motion capture, έχει βάλει ήδη υποψηφιότητα μέσα από τα social media

Η Amazon μπαίνει, λοιπόν, και αυτή στο παιχνίδι των live-action διασκευών βιντεοπαιχνιδιών σε συνεργασία με τη Sony Pictures καθώς ένα ακόμη μεγάλο αποκλειστικό παιχνίδι του PlayStation αποκτά σειρά πέραν των The Last of Us του HBO (15 Ιανουαρίου 2023), Twisted Metal του Peacock, Horizon Zero Dawn του Netflix. Επίσης στα σκαριά έχει τη σειρά Fallout της Bethesda δια χειρός Lisa Joy και Jonathan Nolan, δημιουργών του Westworld

Πότε κυκλοφορεί η σειρά God of War;

Καμία πληροφορίες δεν δόθηκε για το πότε θα έρθει στις οθόνες μας η σειρά God of War, ούτε κάποιο παράθυρο κυκλοφορίας.