Η δημιουργός της σειράς Witcher απαντάει στα σχόλια πως «μισεί τα βιβλία»

Έπειτα από τις κατηγορίες ενός πρώην συνεργάτη της
11 Δεκεμβρίου 2022 18:19
Η δημιουργός της σειράς Witcher απαντάει στα σχόλια πως «μισεί τα βιβλία»

Παρόλο που πολλοί έχουν λατρέψει τη σειρά Witcher του Netflix, δεν έχουν λείψει και τα παράπονα για τις δύο πρώτες σεζόν της, με πολλούς fans να δηλώνουν απογοητευμένοι για τον τρόπο με τον οποίο προσαρμόστηκε το αρχικό πρωτογενές υλικό των βιβλίων. Μάλιστα, τελευταία τα παράπονα αυξήθηκαν δραματικά μετά την ανακοίνωση πως ο Henry Cavill θα αποχωρήσει από το σόου μετά το φινάλε την τρίτης σεζόν.

Πολλοί χρήστες, λοιπόν, έσπευσαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, κάνοντας αρνητικά σχόλια στον Instagram λογαριασμό της showrunner Lauren Hissrich, η οποία μοιράστηκε ένα trailer της επερχόμενης prequel σειράς The Witcher: Blood Origin. Μεταξύ άλλων, διάφοροι χρησιμοποιήσαν ως αφορμή τα σχόλια του πρώην συνεργάτη της, Beau DeMayo, ο οποίος είχε αναφέρει πρόσφατα:

Ορισμένοι από τους συγγραφείς δεν ήταν fans ή αντιπαθούσαν ενεργά τα βιβλία και τα παιχνίδια,  χλευάζοντας το πηγαίο υλικό. Εγώ νομίζω πως πρέπει να σέβεσαι ένα έργο πριν σου επιτραπεί να προσθέσεις κάτι στην κληρονομιά του.

Απαντώντας, λοιπόν, σε έναν χρήστη που την κατηγόρησε ότι χλευάζει τα βιβλία, με αφορμή τα λεγόμενα του DeMayo, η δημιουργός της σειράς δήλωσε:

Ποτέ δεν χλεύασα τα βιβλία. Τα βιβλία είναι ολόκληρος ο βιοπορισμός μου, έχω μια εξαιρετική σχέση με τον κ. Sapkowski, και τα δωμάτια των συγγραφέων είναι χώροι ιεροί, ασφαλείς και - περισσότερο από οτιδήποτε άλλο - υποστηρικτικοί. Μην πιστεύετε ό,τι διαβάζετε.

Στη συνέχεια, όταν ένας διαφορετικός χρήστης έφερε ξανά το θέμα στο προσκήνιο, η δημιουργός τόνισε:

Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Beau και τα επεισόδια που έγραψε! Το επεισόδιο της Στρίγκα είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Έγραψε και εκείνο που οι Witchers ήρθαν στο Kaer Morhen και ο Eskel πέθανε, το οποίο είχε πολλές αντιδράσεις, αλλά ήταν γενναίος και είπε την ιστορία που ήθελε να πει. Χρειάζονται πολλά κότσια για να κάνεις κάτι τέτοιο. Το σέβομαι αυτό.

Τέλος, και άλλοι συγγραφείς που εργάζονται στην σειρά The Witcher απάντησαν στα σχόλια του DeMayo. Για παράδειγμα, ο Javier Grillo-Marxuach δήλωσε ότι "οι φήμες είναι ψευδείς" και ότι "δεν υπάρχει κανένα μίσος για το αρχικό υλικό".