Το Netflix χάνει μια ακόμη πρωτιά, αυτή τη φορά από το Amazon Prime Video

Συνεχίζει να χάνει έδαφος το Netflix έναντι των ανταγωνιστών του
03 Δεκεμβρίου 2022 14:38
Το Netflix χάνει μια ακόμη πρωτιά, αυτή τη φορά από το Amazon Prime Video

Το Netflix έχοντας κρατήσει τα σκήπτρα του για πολλά χρόνια στον χώρο των streaming υπηρεσιών, όντας άλλωστε αυτή που εδραίωσε αυτόν τον κόσμο ψυχαγωγίας, χάνει σημαντικό έδαφος τον τελευταίο χρόνο

Εκτός από την περίπτωση που έχασε για πρώτη φορά συνδρομητές μετά από 10 χρόνια, τώρα σημειώνει άλλη μια ήττα, καθώς δεν είναι πλέον η πρώτη σε συνδρομητές streaming υπηρεσία στις ΗΠΑ. Πλέον το Amazon Prime Video είναι αυτό που ξεπέρασε το Netflix σε αριθμό συνδρομητών στις ΗΠΑ, σύμφωνα ρεπορτάζ του Deadline, το οποίο βασίζεται σε έρευνα και δεδομένα της Parks Associates. 

Λόγω του ότι η Amazon είναι γενικώς φειδωλή με το να δημοσιεύει αριθμούς και νούμερα για τους συνδρομητές του Prime Video και των Prime υπηρεσιών ταυτόχρονα, δεν αποκαλύφθηκε από την έρευνα η μεθοδολογία της Parks Associates. 

Τα μόνα νούμερα που έχει επισήμως αναφέρει η Amazon είναι πως πλέον μετράει περισσότερους από 200 εκατομμύρια Prime συνδρομητές (αριθμός που περιλαμβάνει τους Prime Video) και πριν από μερικές εβδομάδες πως η τηλεθέαση του Lord of the Rings: Rings of Power ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια παγκοσμίως

Την ίδια ώρα γνωρίζουμε από επίσημα στοιχεία του Netflix πως στις ΗΠΑ η αύξηση των συνδρομητών του έχει φτάσει σε οριακό σημείο, μετρώντας πάνω από 73.4 εκατομμύρια συνδρομητές μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.  

Παγκοσμίως γνωρίζουμε ότι το Netflix μετράει πάνω από 223 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως και παραμένει στην κορυφή, την ώρα που νιώθε βέβαια καυτή την ανάσα του Disney Plus. H υπηρεσία της Disney μετράει πάνω από 164.2 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως, ενώ αν συμπεριληφθούν και αυτοί σε Hulu και ESPN+ φτάνει τους 235.7 εκατομμύρια συνδρομητές.