Squid Game: Ο Παίκτης 001 διώκεται για σεξουαλική παρενόχληση

Ο 78χρονος O Yeong-su της σειράς του Netflix αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες
25 Νοεμβρίου 2022 15:21
Squid Game: Ο Παίκτης 001 διώκεται για σεξουαλική παρενόχληση

Ο ηθοποιός O Yenog-su που υποδύθηκε τον Παίκτη 001 στην δημοφιλέστερη σειρά του Netflix, Squid Game, αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, σύμφωνα με αξιωματούχους της εισαγγελίας στην Νότια Κορέα. 

Οι εισαγγελικές αρχές στη Σουβόν στο Σεονγκνάμ της Νότιας Κορέας απήγγειλαν επίσημα κατηγορίες στον 78χρονο Yong-su την Πέμπτη, όπως μεταφέρει και το AFP. Στην καταγγελία αναφέρεται πως το 2017 ο Yeon-Su άγγιξε με ανάρμοστο και προκλητικό τρόπο το σώμα μιας γυναίκας παρά τη θέλησή της. 

Το θύμα της υπόθεσης λέγεται ότι είχε καταθέσει το συμβάν στην αστυνομία τον περασμένο Δεκέμβριο με την υπόθεση να είχε κλείσει τον Δεκέμβριο, χωρίς να απαγγελθούν περαιτέρω κατηγορίες εναντίον του O Yeong-su, όμως το εισαγγελικό γραφείο στη Σουβόν άνοιξε ξανά την υπόθεση, με σκοπό να ερευνήσει ξανά τους ισχυρισμούς της γυναίκας, τους οποίους ο γνωστός Νοτιοκορεάτης ηθοποιός αρνείται κατηγορηματικά.

Να σημειωθεί πως για την ερμηνεία του ως Παίκτης 001 στο Squid Game βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα στις αρχές του 2022, όντας ο πρώτος Νοτιοκορεάτης στην ιστορία που το καταφέρνει. 

Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Yeong-su είχε ζητήσει συγγνώμη από τη γυναίκα πέρυσι, τονίζοντας ότι "αυτό δεν σημαίνει ότι παραδέχεται τις κατηγορίες." 

Επιπλέον, σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας αποφάσισε άμεσα να διακόψει διαφημιστική εκστρατεία όπου εμφανίζεται ο Ο Γιονγκ-σου.