Σκάνδαλο FTX: Έρχεται σειρά από την Amazon για την υπόθεση που σόκαρε τα κρυπτονομίσματα

Η άνοδος και η πτώση της πασίγνωστης crypto πλατφόρμας θα ζωντανέψει στις οθόνες μας
24 Νοεμβρίου 2022 00:56
Σκάνδαλο FTX: Έρχεται σειρά από την Amazon για την υπόθεση που σόκαρε τα κρυπτονομίσματα

Το σκάνδαλο της FTX που προκάλεσε σεισμό στα κρυπτονομίσματα, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο κήρυξε πτώχευση. Τώρα αυτή η υπόθεση που σόκαρε τον κόσμο των crypto έρχεται στη μεγάλη οθόνη χάρη στην Amazon. 

Όπως μεταδίδει το The Hollywood Reporter έρχεται στο Prime Video μια μίνι σειρά για την υπόθεση της FTX σε παραγωγή των Joe και Anthony Russo (Avengers: Endgame) και της εταιρίας τους AGBO, η οποία θα εξιστορήσει την άνοδο και την πτώση της γνωστής crypto πλατφόρμας.

Το σενάριο του πρώτου επεισοδίου θα υπογράψει ο David Weil, δημιουργός της αξιόλογης σειράς "Hunters" με τον Al Pacino, ενώ οι Russo είναι κοντά στο να συμφωνήσουν για να σκηνοθετήσουν και τα 8 επεισόδια της σειράς. 

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας θα είναι φυσικά ο ιδρυτής και μέχρι πρότινος "παιδί θαύμα των crypto" Sam Bankman-Fried (Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ), αν και δε γνωρίζουμε ποιος θα τον υποδυθεί ακόμη. 

Αυτό το project είναι μόλις ένα από τα αρκετά υπό ανάπτυξη που βρίσκονται στα σκαριά, τόσο σε μορφή μυθοπλασίας όσο και ντοκιμαντέρ για τον ιδρυτή της FTX. Η Apple από την πλευρά της ετοιμάζει το δικό της project καθώς είναι κοντά στο να εξασφαλίσει τα δικαιώματα διασκευής του βιβλίου του συγγραφέα του "The Big Short", Michael Lewis. 

O σκηνοθέτης του The Imitation Game, Graham Moοre, σκηνοθετεί και γράφει μια διασκευή ενός άρθρου του New York Magazine για την καταστροφική υπόθεση των crypto και της FTX, έρχονται ακόμη δύο ντοκιμαντέρ, ένα εκ των οποίων ετοιμάζει το The Information του Vice.