Wilko Johnson: Έφυγε από τη ζωή ο “Ilyn Payne“ του Game of Thrones

Άφησε τη τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών ο κιθαρίστας των Dr. Feelgood
23 Νοεμβρίου 2022 19:21
Wilko Johnson: Έφυγε από τη ζωή ο “Ilyn Payne“ του Game of Thrones

O Wilko Johnson (Γουίλκο Τζόνσον) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών την περασμένη Δευτέρα, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο που έδινε εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν ο κιθαρίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος Dr. Feelgood, ενώ υποδύθηκε και τον Ser Ilyn Payne στη σειρά "Game of Thrones" του HBO.

Συγκεκριμένα υποδύθηκε τον "King's Justice" δηλαδή τον βασιλικό δήμιο των Λάνιστερ, ο οποίος εκτέλεσε τον Eddard "Ned" Stark (Sean Bean) στην εμβληματική πλέον σκηνή προς το τέλος της 1ης σεζόν. 

Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση του λογαριασμού του:

"Αυτή είναι η ανακοίνωση που δεν θέλαμε ποτέ να κάνουμε και το κάνουμε με πολύ βαριά καρδιά. Ο Γουίλκο Τζόνσον έφυγε. Πέθανε στο σπίτι του τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Σας ευχαριστούμε για τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας σε αυτήν την πολύ θλιβερή στιγμή."

 

Το 2013 διαγνώστηκε με καρκίνο του πάγκρεας σε προχωρημένο στάδιο και επέλεξε να μην υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, ενώ του δόθηκαν 10 μήνες ζωής. Ο ρόλος του στο "Game of Thrones" μειώθηκε τότε, ενώ το 2014 έκανε αποχαιρετιστήρια περιοδεία και ηχογράφησε ένα τελευταίο άλμπουμ με τον τραγουδιστή των The Who, Roger Daltrey. Αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε καρκίνο εντός του έτους.