The Walking Dead: Φινάλε μετά από 11 σεζόν - Το αντίο του κόσμου και οι αντιδράσεις

Συγκινημένοι οι περισσότεροι fans
21 Νοεμβρίου 2022 14:07
The Walking Dead: Φινάλε μετά από 11 σεζόν - Το αντίο του κόσμου και οι αντιδράσεις

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ SPOILERS

Το The Walking Dead, η πασίγνωστη αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά του AMC που βασίζεται στη ομώνυμη σειρά κόμικς, έριξε αυλαία μετά από 177 επεισόδια. Συγκεκριμένα, πριν από μερικές ώρες προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο της 11ης σεζόν, το οποίο συγκίνησε τους fans που έσπευσαν να αναρτήσουν τις αντιδράσεις στους στα social media.

Το μεγάλο φινάλε είχε πάρα πολλές νοσταλγικές πινελιές και κρυμμένες λεπτομέρειες, με τους περισσότερους ωστόσο να στέκονται στην επιστροφή του Rick. Σε περίπτωση που δε γνωρίζεται, το The Walking Dead ξεκινάει με τον σερίφη Rick Grimes ο οποίος ξυπνάει από κόμμα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, αντικρίζοντας ζόμπι να έχουν κατακλύσει τον κόσμο. Κατόπιν, ο Rick ξαναβρίσκει την οικογένειά του και γίνεται επικεφαλής μίας ομάδας από ανθρώπους που είχαν επιβιώσει. Μαζί παλεύουν για να τα καταφέρουν απέναντι στα ζόμπι, αλλά και απέναντι σε διάφορες άλλες ομάδες ανθρώπων που αποδεικνύονται ακόμη πιο επικίνδυνες και από τους απέθαντους.

Ωστόσο, παρόλο που πρόκειται για τον κεντρικό πρωταγωνιστή, ο Andrew Lincoln, ο οποίος τον ενσαρκώνει, αποχώρησε από το σόου στην ένατη σεζόν του. Μετά από χρόνια απουσίας, λοιπόν, ο κύκλος του The Walking Dead έκλεισε ακριβώς όπως ξεκίνησε, με τον Rick.

Να σημειωθεί ότι από το τελευταίο επεισόδιο δεν έλειψαν και οι Norman Reedus (Daryl Dixon), Lauren Cohan (Maggie Rhee), Josh McDermitt (Eugene Porter), Ross Marquand (Aaron), Cooper Andrews (Jerry), Lauren  Ridloff (Connie), Nadia Hilker (Magna), Angel Theory (Kelly), Michael James Shaw (Mercer), Melissa McBride (Carol Peletier), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Khary  Payton (Ezekiel), Eleanor Matsuura (Yumiko Okumura), Cailey Fleming (Judith Grimes), Cassady McClincy (Lydia), Paola Lázaro (Juanita 'Princess' Sanchez) και Josh Hamilton (Lance Hornsby).

Για την ιστορία, σε γενικές γραμμές η σειρά έχει αποσπάσει καλές κριτικές και έχει υπάρξει υποψήφια για αρκετά βραβεία, όπως για παράδειγμα το Writers Guild of America Award for Television: New Series, αλλά και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς (Δράμα). Πλέον οι fans της έχουν να περιμένουν διάφορα spin-off σόου, όπως το Tales of the Walking Dead.

Μερικές από τις αντιδράσεις στα social media για το φινάλε του The Walking Dead: