Kevin Conroy: Έφυγε από τη ζωή η θρυλική φωνή του Batman της DC

Ξαφνικά σε ηλικία 66 ετών
11 Νοεμβρίου 2022 18:32
Kevin Conroy: Έφυγε από τη ζωή η θρυλική φωνή του Batman της DC

Σύμφωνα με ανάρτηση της φίλης του και ηθοποιού Diane Pershing, ο Kevin Conroy έφυγε από τη ζωή χτες, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Ο Conroy ήταν 66 ετών και σύμφωνα με τα λεγόμενα της Pershing ήταν άρρωστος εδώ και αρκετό καιρό. Για την ώρα δεν έχουν αποκαλυφθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θάνατό του.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Kevin Conroy χαρακτηριζόταν από πολλούς ως η φωνή του Batman, αφού εδώ και δεκαετίες ενσάρκωνε τον χαρακτήρα για αμέτρητες σειρές, ταινίες και παιχνίδια.

Ο Conroy παρέμενε ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που κάνει τον ξαφνικό θάνατό του ακόμα πιο συγκλονιστικό. Για παράδειγμα, πρόσφατα είχε ευχηθεί στους fans χαρούμενο Halloween. Παράλληλα, όπως επισημαίνει και η Pershing, παρόλο που ήταν άρρωστος, ο Conroy αφιέρωνε πολλές από τις δυνάμεις και το χρόνο του για να ταξιδεύει και να συμμετέχει σε συνέδρια και να αλληλοεπιδρά με τους fans.

Batman σε σειρές, ταινίες και video games

Σύμφωνα με το Wikipedia, o Kevin Conroy είναι περισσότερο γνωστός ως η φωνή πίσω από τον σούπερ ήρωα Batman των κόμικ της DC σε πολλά μέσα ψυχαγωγίας, ξεκινώντας από την τηλεοπτική σειρά Batman: The Animated Series της δεκαετίας του 1990. Παράλληλα, έχει ενσαρκώσει το χαρακτήρα και σε διάφορες άλλες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες μεγάλου μήκους στο Animated Universe της DC. Μάλιστα, λόγω της πολύ μεγάλης δημοτικότητας της ερμηνείας του ως Batman, ο Conroy συνέχισε να δίνει την φωνή του στον χαρακτήρα για πολλές ακόμη ταινίες της DC Universe Animated Original Movies, ενώ ήταν ο Bruce Wayne/Batman και στα βραβευμένα βιντεοπαιχνίδια Batman: Arkham, καθώς και στα Injustice: Gods Among Us και Injustice 2.

Tags: